De kinderbijslag komt er weer aan, waar geef jij het aan uit?

Het is juni en dat betekent dat de kinderbijslag er weer aan komt. Maar waar geef je het nou aan uit? Lees hier onze tips.

Waarom kinderbijslag?

Kinderbijslag (ook genoemd kindergeld) is een sociale uitkering die wordt toegekend als men kinderen verzorgt en/of onderhoudt. De Algemene Kinderbijslagwet (AKW) bepaalt dat iedereen die in Nederland woont of er in dienstbetrekking werkt, recht heeft op kinderbijslag voor de eigen, stief- of pleegkinderen tot 16 jaar die tot zijn huishouden behoren of die door hem worden onderhouden. Voor kinderen van 16 of 17 jaar bestaat recht op kinderbijslag als zij naar school gaan, werkloos of arbeidsongeschikt zijn en hun eventuele inkomsten uit arbeid een bepaald bedrag niet overschrijden. (Door een koppeling met de kwalificatieplicht per 1 januari 2010, zijn deze voorwaarden veranderd voor nieuwe 16-jarigen.) Gaat een kind naar een hogere beroepsopleiding of universiteit, dan vervalt het recht op kinderbijslag. Onder voorwaarden krijgt men dubbele kinderbijslag voor een uitwonend kind. ( bron Wikipedia)

Tips voor kinderbijslag

De kinderbijslag is voor veel mensen een redding. Even op adem komen. Wat kan je doen met dit geldbedrag?

  • Schulden afbetalen. Reserveer dit bedrag om jouw schulden af te betalen. Niet te overmoedig worden zodra dit bedrag op jouw rekening staat, betaal er gelijk jouw openstaande rekeningen mee. Je zal merken hoe opgelucht je bent daarna.
  • Sparen. Al zet je 25 euro opzij elke 3 maanden. Het is beter dan niets, doe dit een aantal jaren en je hebt een leuk geld bedrag om bijvoorbeeld op vakantie te gaan.

  • Kleding. Dit is een goed moment om zomerkleding te kopen voor de kinderen. Zoek alvast op internet naar leuke betaalbare kleding of struin de 2e handse winkels af voor koopjes. Een tip, bij de H&M scoor je rond 7 uur online goeie koopjes.
  • Me time. Dag in dag uit sta je klaar voor jouw gezin. Besteed voor 1 keer het gehele bedrag ( of een deel) aan jezelf. Ga naar de kapper, schoonheidsspecialiste. Lekker shoppen met een vriendin en daarna lunchen. Je bent dan weer helemaal opgeladen, en weg met de schuldgevoelens voor 1 keer.
  • Verjaardagscadeautjes, boodschappen, uitstapjes, sportcontributie.

Zoals je kan zien, er is een hoop te bedenken wat je met het geld kan doen. Maak een jaarlijkse schema. En zet hierin wat jouw doelen zijn om te bereiken met dit (extra) geld. Streep het af wanneer je het hebt behaald. Het is een heerlijk opgeruimd gevoel kan ik je zeggen!

Waar geef jij de kinderbijslag aan uit?