Het is weer tijd voor de kinderbijslag

Het is de laatste week van maart en dat betekent dat de kinderbijslag er weer aan komt. Maar waar geef je het nou aan uit? Lees hier onze tips.
Ik weet het, ik hoef jou echt niet te vertellen waar je de kinderbijslag aan uit moet geven. Dat weet je waarschijnlijk al zo een 3 maanden aan wat je dat kwijt bent. Tenminste, ik wel. Denk aan sparen voor rijlessen, rekeningen, kleding, schulden etc.

Tips voor kinderbijslag

De kinderbijslag is voor veel mensen een redding. Even op adem komen. Anderen hebben de luxe om het hele bedrag weg te kunnen sparen voor later. Geloof mij, dit is echt een luxe. De rest van ons geeft het uit aan bijvoorbeeld onderstaande:

  • Schulden afbetalen. Reserveer dit bedrag om jouw schulden af te betalen. Niet te overmoedig worden zodra dit bedrag op jouw rekening staat, betaal er gelijk jouw openstaande rekeningen mee. Je zal merken hoe opgelucht je bent daarna.
  • Sparen. Al zet je 25 euro opzij elke 3 maanden. Het is beter dan niets, doe dit een aantal jaren en je hebt een leuk geld bedrag om bijvoorbeeld de eerste rijlessen van kind te betalen.
  • Kleding. Dit is een goed moment om zomerkleding te kopen voor de kinderen. Zoek alvast op internet naar leuke betaalbare kleding. Zelf ben ik fan van schattigebabykleertjes.nl. Zij hebben mooie merken als Name it van echt goede kwaliteit, maar je hebt rustig voor €25 een hele set meisjeskleding van vestje, legging en shirtje.
  • Investeer in een studie. Dit is voor het kind prettig, want je geeft hiermee een goed voorbeeld. Zelf kun je hiermee wat hoger op de ladder komen, kansen vergroten op een baan etc. Dan hoor je volgend jaar misschien bij de lucky few die het hele bedrag kunnen weg sparen.
  • Koop iets leuks voor in het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een trampoline, een leuke game of bestel bijvoorbeeld een extra large pizza.
  • Maak een jaarlijkse schema. En zet hierin wat jouw doelen zijn om te bereiken met dit (extra) geld. Streep het af wanneer je het hebt behaald. Het is een heerlijk opgeruimd gevoel kan ik je zeggen!
  • Op het moment is het misschien beter om (zo ver dat mogelijk is) de kinderbijslag in 2 te delen. Je weet niet hoe het met de situatie verder gaat, en over een aantal maanden ben je waarschijnlijk blij dat je het hebt bewaard.

Waar geef jij de kinderbijslag aan uit?

wat te doen met kinderbijslag

Spread the love