Kunnen kinderfeestjes wat goedkoper?

Kinderfeestjes zijn een rib uit je lijf. Waar komen al die nieuwe regels vandaan? Als jij ook geen geld hebt voor een pony, Justin Bieber en taart met diamanten op het kinderfeestje, lees dan even mee.

Er is nergens een regel dat je financieel flink moet uitpakken, om een geslaagd kinderfeestje te organiseren. Maar het lijkt wel de norm te zijn. Hoe duurder, hoe groter, hoe beter.

Persoonlijk heb ik geleerd dat kinderen helemaal er niet naar omkijken of je het kinderfeestje bij een pretpark houdt, of in het bos. Het gaat erom dat ze die dag in het zonnetje worden gezet, en het allerbelangrijkste is dat ze met hun vriendjes zijn. Dat is wat ze onthouden.

Tips voor een goedkoop kinderfeestje

Ik heb een aantal tips samengesteld voor een leuk kinderfeestje ( uiteraard zo budget vriendelijk mogelijk):

  • Slaapfeestje. Een slaapfeestje vinden ze helemaal geweldig. Zelf zou ik ervoor kiezen om dit vanaf 9/10 jaar te doen, daarvoor vind ik ze nog iets te klein. En veel kinderen vinden het nog eng om te gaan logeren. Kies er bijvoorbeeld voor om 4/5 kinderen uit te nodigen. Nodig ze uit vanaf 16.30. Samen de cadeau’s uitpakken en voor de rest zou ik ze lekker hun gang laten gaan. En met het eten kan je er voor kiezen om frietjes met wat snacks te serveren of wat nog leuker is samen gourmetten. In de avond een filmpje kijken en de rest spreekt voor zich.

  • Fotoshoot. Voor de meiden is dit helemaal super. Vul een mand of kist met jouw (die je toch niet meer draagt) kleding/hakken/sieraden. Bij de Action koop je echt heel goedkoop make up. Vraag vrienden of ze ook nog wat hebben liggen. Richt een slaapkamer in met spiegels, een tafeltje en laat ze zich daar omkleden. Daarna laat je ze de catwalk lopen in de woonkamer als echte professionele modellen. Maak foto’s en wanneer je een printer hebt kan je ieder haar foto meegeven aan einde van de dag. Geloof me de meiden hebben een super dag!
Fotoshoot

 

  • Cakejes bakken/versieren. Voor de kleintjes is dit altijd leuk. Je kan ervoor kiezen om cakejes te bakken of een kant en klare cake kopen bij de Action of Lidl. Bij de meeste budget winkels kan je een rol wit papier kopen dit gebruik je als tafelkleed. Laat ze eerst lekker tekenen op het “tafelkleed”. En daarna zet je alle versiersels op tafel en mogen ze hun eigen cake maken en opeten.
Cake versieren
  • Thuis bioscoop. Dit vindt mijn zoontje helemaal geweldig. Kies ervoor om 5 kinderen uit te nodigen. Meer wordt echt te druk hiervoor. Leg allemaal kussens op de grond. De woonkamer maak je erg donker ( wanneer je ervoor kiest om het in de middag te houden). Is het nog steeds te licht? Met wat dekens aan de ramen is dat zo verholpen. Haal wat popcorn bekers (Action) en vul 5 bekers met popcorn. Voor een keertje mag frisdrank vind ik. En dan in echte blikjes met rietjes. Wat je kan doen is een proef abonnement nemen op Netflix. Voor een maand kijk je gratis en daarna kan je het eventueel opzeggen. Of laat je zoontje wat films/genres opnoemen, bij de kringloop vind je veel dvd’s.
Thuis bioscoop
  • Speurtocht. Een speurtocht is altijd leuk en vooral als je in een bosrijke omgeving woont. Persoonlijk vind ik het leuk om ze als 1 groep te houden en dat ze bijvoorbeeld op zoek moeten gaan naar de schat. De schat die jij al dag ervoor hebt verstopt. Met een schatkaart laat je ze lekker hun gang gaan! Een schat kan bestaan uit een zak vol lekkers bijvoorbeeld.
speurtocht
  • Picknicken. In de zomer is het ideaal om te gaan picknicken. Vaak heb je gemeentespeeltuinen. Voordeel hiervan is dat ze gratis zijn en de kinderen een paar uur zoet zijn. Neem wat eten mee en je hebt een heerlijke middag. Wanneer je paar dagen ervoor aan de beheerder vraagt of je een plekje mag versieren doen ze niet moeilijk.

  • Spelletjesmiddag. Een “ouderwetse” spelletjes middag. Ganzenborden, Monopoly, Wie ben ik?  noem maar op. Verdeel ze in teams en de winnaars krijgen een prijs. Zo houd je ze alert en wordt het alleen maar leuker. Ik zou er wel voor kiezen om ook “troostprijsjes” te hebben. Het blijven uiteraard kinderen.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, uiteraard is er nog veel meer te bedenken. Hoe vier jij de kinderfeestjes?

 

 

 

3 thoughts on “Kunnen kinderfeestjes wat goedkoper?

  1. Ik ben een paar keer weg geweest (bowlen, midgetgolf), maar de meeste keren was het gewoon thuis. Vaak een speurtocht erin en standaard beginnen met cake versieren. Topfeest was het “Wie is de Mol”-feestje van de oudste geweest toen ze in groep 8 zat. Voorbereiding was een klus, maar de voorpret was al leuk en het was helemaal een compliment toen ze het jaar erna vroegen: gaan we weer Wie is de Mol spelen?

Comments are closed.