Kliekjes dag

Met al die feestdagen zit je nu vast met allemaal verloren groente en restjes vlees in de koelkast. Weggooien is doodzonde, maar wat maak je er mee? Ik heb 3 recepten voor je, waar je echt geen keuken prinses voor hoeft te zijn..

Hoeveel eten heb jij nog over na het gourmetten? De meeste mensen maken tijdens de kerstdagen veel te veel eten. En helaas verdwijnen de restjes rechtstreeks in de vuilnisbak. Helemaal bij gourmetten bewaren mensen maar weinig, want wat moet je met al die kleine dingen. Nou dit dus! (Ook lekker op een normale dag)

Recept 1 soep

Je neemt een liter (of iets meer als je erg veel leftovers hebt) water, je doet daar een bouillon blokje in, en al je restjes groente. Je kunt er eventueel ook de leftovers kip, garnalen of ander vlees in doen. Terwijl het pruttelt kun je het brood even roosteren in de oven. Heb je nog kruidenboter, besmeer het brood dan nog lekker voor je het in de oven zet.

Van het brood kun je eventueel ook croutons maken.

Serveer samen.

Extra tip! Je kunt de soep ook puren en door een zeef halen, voor een heerlijke zachte crème soep. Of doe er ramen en wat soyasaus doorheen voor een lekkere ramen soep!

Recept 2 wokken

Heb je nog spaghetti in huis, dan kun je dit koken tot het bijna beetgaar is. Je kunt ook eventueel wokmie of andere pasta gebruiken.

Bak in een wok alle groentes en vlees samen, eventueel met wat ketjap of wat tomatensaus. Schep de pasta er rustig doorheen een paar minuten en klaar. Simpel en lekker.

Recept 3 omelet

Mijn persoonlijke favoriet! Ik ben namelijk echt gek op ei. Ook de meiden zijn er dol op. Handig om groentes in te verstoppen. Zo eten mijn meisjes graag een omelet met spinazie, tomaat en bacon als uitgebreid ontbijt. De rest van de dag hoef ik mij dan in ieder geval geen zorgen meer te maken of ze hun groentes die dag wel eten.

Het is ook een geweldige kliekjes vanger!

Bak de groentes en eventueel vlees of vis lichtjes aan. Ondertussen klop je 6 tot 8 eieren met 2 eetlepels melk tot het een beetje gaat schuimen. Zet de warmte /gas op de middenstand, en doe het ei erbij. Doe een deksel op de pan en laat even staan. Let goed op dat het niet te donker word. Met de olie/boter uit de pan kun je het af en toe een beetje bedruipen. Je pakt gewoon met een eetlepel wat olie uit de pan, en strooit het over het ei. Zo is de bovenkant wat sneller gaar, en kun je het ei draaien. Je kunt heel technisch zijn en het even flippen, maar dat ben ik niet dus ik draai de pan op de deksel, en laat het ei dan weer in de pan glijden.

Prik er af en toe in om te kijken of het gaar is van binnen. Maar te gaar is ook niet lekker. Dus je moet even goed opletten.

Serveer met wat brood, of gehaktballetjes bijvoorbeeld.

Uiteraard kun je al deze recepten ook op een gewone dag gebruiken. Het is super voordelig, en lekker! Dat wordt een grotere koelkast kopen!

Eet smakelijk!

 

Spread the love

2 gedachtes op “Kliekjes dag”

  1. Kliekjes dag dat kennen wij ook hier in huis, meestal maak ik er een wokmaaltijd van, want de jongste eet wat lastiger, maar bami gaat er altijd wel in. Dus EN gezond EN goedkoop. Zelf vries ik van alle maaltijden (b.v. spaghetti) wat over is in. Soms gooi ik een aantal diepvriesbakjes van dezelfde maaltijd in de magnetron en eten we ook gemakkelijk, maar meestal hou ik dat voor de weekenden dat ik kinderloos ben. Gemakkelijk, goedkoop en gezond en wat ook nog belangrijk is….. weer ruimte in de diepvries. Als ik teveel aardappels heb gekookt, maak ik er de dag erna gebakken aardappels van. Eten weggooien is zo zonde!!! En ons hondje eet ook met de pot mee. Ze krijgt wel haar eigen brokjes, maar afhankelijk van wat er over is, geef ik haar minder brokjes en meer warm eten of andersom.

Reacties zijn uitgeschakeld.