Lees jij wel echt?

Lees jij wel echt?

Mensen lezen niet, maar scannen. Ze gaan of op zoek naar fouten in je tekst, of lezen een paar zinnen uit de tekst, en besluiten daarop te reageren. 

Lezen

Vandaag weer zo een voorbeeld. Ik plaats een post op Facebook, met een duidelijke link, over een review van een affiliatie programma. Mijn koptekst was: Kun je hier echt geld mee verdienen? De eerste comment op Facebook is: Graag meer informatie. Heel duidelijk niet op de link geklikt.

Had die meneer nou op de link geklikt, had hij meteen de informatie gevonden die hij graag wilde. Aan de hand van het artikel had hij waarschijnlijk een heel andere vraag gehad. Bijvoorbeeld “Hoeveel heb jij er al mee verdient?”

Dit gebeurd helaas ook met de vele cursussen, trainingen en e-books. Hoe vaak ik wel niet hoor dat het allemaal nep is en niet werkt? Terwijl het merendeel van de e-books of cursussen geen kwestie zijn van werken of niet. Het gaat erom dat je goed leest wat er staat, en dat opvolgt. Dan kan het eigenlijk niet fout gaan. Lees je niet goed, en volg je niet echt alle regels, dan ja, dan werkt het idd niet. Dat is zonde van je tijd, maar ook van de maker, want jij geeft een slecht review op iets wat je niet goed hebt gelezen.

Solliciteren

Als je een vacature echt heel goed leest, staat daar vaak al in wat zij van jou willen horen. Soms echt tot in detail. Je kunt bijna copy-paste doen. Lees een vacature heel goed, en schrijf aan de hand daarvan jouw brief. Je kunt je spitsen op de kwaliteiten die zij van jou vragen, niet die jij denkt dat die belangrijk zijn. De ervaringen die zij willen weten staan ook al in de vacature. Staat er een advertentie “Gevraagd schoonmaakster” en verder niets? Maak er dan ook een korte brief van. Wees dan ook kort maar krachtig. Is het een vacature van een halve pagina, schrijf dan ook een uitgebreide sollicitatie brief.

Commentaar

Ik krijg zoveel commentaar en zo veel vragen aan de hand van mijn artikelen en posts, en dan weet je gewoon dat mensen het duidelijk niet hebben gelezen. Bijvoorbeeld: “Ik heb zo veel geleerd van mijn cursus!” Met als comment: “Hey leuk, was het wat?.

Goed lezen kan een hele hoop irritatie voorkomen, en je kunt er zo ontzettend veel van leren. Dus probeer het gewoon, je zult zien dat je er echt verder mee komt.


 

Download hier het e-book voor meer verkeer en online geld verdienen