Lekker en gezond eten op een budget doe je zo!

Het leven wordt steeds duurder, niet dan? Sinds de BTW verhoging van dit jaar lijken de prijzen voor onze boodschappen bijna letterlijk in de pan te verdampen. We betalen meer voor minder, maar we willen het liefste dezelfde kwaliteit. Terwijl we er lustig op los klagen, en we massaal over de prijzen in de winkel discussiëren, hebben we niet in de gaten dat we zelf bijdragen aan het verdampen van ons boodschappen budget. Waarom? Omdat we massaal eten weggooien. Wil je goedkoper en bewuster eten? Lees dan snel verder.

Verse voedingswarenAls we naar de supermarkt, de groenteboer of de slager gaan, gaan we er vanuit dat de kwaliteit van de producten goed is. Vers brood op de planken, vers vlees en vis in de schappen en een sappig appeltje voor de kleur op je wangen. En dat is over het algemeen ook zo, er wordt streng gecontroleerd op de kwaliteit van de producten die we consumeren. Dus veel ondernemers zijn verplicht om deze producten te verkopen volgens de eisen van deze waakhond, de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) genoemd. Aan het eind van de dag moeten veel producten dus worden weggegooid, terwijl ze nog prima te doen zijn! En dat is natuurlijk zonde.

Een hele goede tip die ik ooit krijg was om alle groentes die je over hebt in de hakmolen of  keukenmachine te gooien en er dan een heerlijke groentesoep van maakt die je weer kunt invriezen. Sowieso kun je de groente klein snijden en in zakjes in de vriezer doen. Zo heb je altijd een verse portie groente klaar. Mijn dochter had laatst les over verspilling en daar moesten ze al de groente afwegen zodat ieder zakje of bakje 200gram was, dit werd ingevroren en kon je daarna in je soepje of bijvoorbeeld in de boerenomelet en zelfs een vegan curry doen. Zuinig, lekker en mega handig.

 

Too Good To GoEr is massale voedselverspilling en dat zorgt weer voor een hoop CO2 uitstoot, slecht voor de aarde, slecht voor onze portemonnee en dus slecht voor ons humeur. Er is nu een app ontwikkeld die een oplossing heeft voor al deze samenhangende problemen. De Good To Go app. Dit is een beweging dat zich inzet tegen voedselverspilling en tegen de opwarming van de aarde. Ze hebben een uniek concept ontwikkeld waarmee er alleen maar winnaars zijn.

Nog een kleine tip! Wanneer je eten over heb, bewaar het dan in opbergbakjes van bijvoorbeeld OTTO in de vriezer. Zo heb je altijd vers eten in huis, en verspil je niks!

In deze app staat een korte uitleg vermeld ;Een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win!’.

Kortom, je kunt bij ondernemers die aangesloten zijn bij Good To Go voor een paar euro kwalitatief goede producten kopen, producten dat hij aan het einde van de dag anders weg moest gooien. En niet onbelangrijk, je steunt er moeder natuur ook mee.

So give it a try! Lekker en gezond eten hoeft tegenwoordig niet duur te zijn.

Spread the love