Leuke kleding? Dit kan ook met een kleiner budget!

Leuke kleding? Dit kan ook met een kleiner budget!

Een fijne garderobe kan je ook samenstellen  met een kleiner budget. Het vraagt wel aandacht en tijd! Maar dat heb je ook nodig om te shoppen. Het mooie van een garderobe opbouwen met een kleiner budget is, dat het ook nog duurzamer is. Dus goed voor je portemonnee en voor het milieu!Het stappenplan

  • Stap een is, ruim je kledingkast op! Als je een kleiner budget hebt moet je niet hamsteren. Want dat vult je kast onnodig met kleding die je toch niet draagt en dat is weer frustrerend.
  • Sorteer de kleding uit die je niet meer past (te groot of te klein), die je meer dan 2 jaar niet gedragen hebt, en versleten of defecte kledingstukken (repareer deze of doe ze in de zak van Max).
  • Ruim je kleding weer netjes in en hang alles op kleur en of soort. Dit creëert overzicht! Nu kan je makkelijk zien waar je veel van hebt of juist veel te weinig van. En daar kan je gericht op zoek naar gaan.
  • Maak nieuwe combinaties met wat je al hebt! Afgelopen zomer heb ik een vlog gemaakt hoe je een rok op 7 verschillende manieren kan combineren. Laat je inspireren: 

Waar vind je goedkope kleding?

  • Ga op zoek in tweedehands winkels. Vaak worden daar duurdere merken voor een kleine bedrag verkocht. Altijd leuk om iets moois voor een klein prijsje te vinden. Tweedehands kleding winkels met betere kleding vind je vaak in de buurt van duurdere woonplaatsen. Dus in het Gooi, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, etc…
  • Nodig bekende, collega’s, vriendinnen uit om met elkaar kleding te ruilen. Fijn als iedereen ongeveer dezelfde maten heeft (bijvoorbeeld 36-40). Als iedereen minimaal 8 stuks inbrengt is er al snel heel veel te ruilen. Kleding die ingebracht word moet schoon, heel en niet afgedragen zijn. Ga niet verkopen op een ruil event, dan voelen zich anderen altijd niet ok mee. Als je duurdere kleding hebt die je kwijt wilt, breng het naar de tweedehands winkel of zet het op Marktplaats.
  • Er is naast Marktplaats ook een andere leuke ruil website 
  • Is een kledingstuk net te lang, te weid of saai? Overweeg om het te vermaken of te verven. Kleine moeite en hoppa – van iets ouds word iets nieuws. Laat je inspireren op de website van http://refashionista.net/! Je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar misschien wil je moeder je helpen???
  • Webshops zijn geweldig! Bijna alle webshops hebben een menu SALE, en dat gedurende het hele jaar. Ook is er in de winkels geen uitverkoop. Kijk bij je lievelingsmerken wat er zo nu en dan te vinden is in de SALE afdeling.

Wil je nog meer tips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief: http://www.soulstyling.nl/inspirerend-nieuws/

Hartelijke groet

Karin Frenay

soulstyling.nl