Leuke uitjes voor in het najaar!

In het najaar zijn er genoeg leuke dingen om te ondernemen. Maar wat houdt het najaar precies in? Het seizoen begint op het Noordelijk halfrond op 21 september. Het wordt steeds vroeger donker omdat de stand van de aarde ten opzichte van de zon anders wordt. De stralen van de zon hebben daardoor niet zoveel kracht meer. Er gaat daarom ook een wintertijd in op de laatste zondag van oktober.

Bomen en planten veranderen ook. Zo verliest een boom bladeren omdat de kou ervoor zorgt dat hij niet meer water kan opzuigen. De boom haalt hierdoor bruikbare stoffen uit zijn bladeren. Hierdoor verdwijnt het bladgroen en blijven rode en gele kleurstoffen over voordat de bladeren vallen. Ook zie je veel vruchten en zaden in bossen. Tevens veranderen dieren hun leefpatroon. Zo maken sommigen van hen zich klaar voor een winterslaap en trekvogels vliegen naar warmere gebieden om hier te overwinteren.

Goedkope uitjes in het najaar

We kunnen je meer informatie geven over dingen die je in de herfst kunt ondernemen. Wanneer je niet veel budget hebt zijn er ook genoeg zaken die je kunt aangaan. Eén van de leukste dingen die je in dit geval kunt gaan doen is een wandeling maken in een bos waar je niet voor hoeft te betalen. In deze tijd is het prachtig om het bos te aanschouwen. Zo kun je een heerlijke, frisse herfstgeur ruiken en mooie kleuren zien.

Uitjes voor het gezin in het najaar

Er zijn veel leuke dingen die je met het gezin kunt ondernemen. Zo kun je een tuincentrum bezoeken, zoals Intratuin. Tuincentra zijn in deze tijd mooi versierd met lichtjes en ze hebben veel dorpjes met huisjes en meestal ook extra activiteiten voor kinderen. Bovendien kun je er vaak ook terecht voor een kop warme chocolademelk en een lekkernij. Dit geldt ook voor het bezoeken van kerstmarkten. Hier kun je leuke kraampjes met spullen voor in huis aanschouwen, en natuurlijk kerstbomen kopen. Ook is het leuk om met het gezin te gaan schaatsen. Zo kun je een schaatsbaan opzoeken, maar als het echt een tijd gevroren heeft is het ook mogelijk om op natuurijs te schaatsen. Zo zijn er dus genoeg dingen die er leuk zijn om te ondernemen in de herfst!

Spread the love