De inloopkast: luxe leven op een budget

Luxe leven op een budget 1 : de inloopkast

Niet iedereen heeft de luxe van een walk in closet.  En ook niet iedereen kan zich de luxe veroorloven om er een te hebben. Mensen met een inloopkast hebben vaak genoeg geld om een hele nieuwe garderobe er in kwijt te kunnen. Dus technisch gezien is een inloopkast niet helemaal low budget. Maar heb jij zoveel kleding of schoenen dat het niet meer in je kast past? Dan zou je een inloopkast kunnen overwegen. Dit is een hele diepe kast waar je letterlijk naar binnen kan lopen om je spullen er uit te halen. Maar niet iedereen heeft die ruimte.

Bij ons was het echt een rommeltje. Overal lag kleding. Mijn nachtkastje kon niet eens een boek in de la want die lag altijd vol met shirtjes. Ik moest dus creatief worden! Misschien kan ik nu zelfs een nieuw nachtkastje kopen en er van genieten hoe het hoort.

Lees hieronder de tips!

Een extra kamer als inloopkast

De meest simpele en goedkoopste oplossing om een walk in closet te maken is om een lege kamer in je huis om te toveren. Je zet een aantal kledingrekken neer, hangt een paar planken op of neemt een kast van bijvoorbeeld de IKEA die je zelf kunt samenstellen. En dan is eigenlijk je inloopkast al klaar. Er zijn ook genoeg andere winkels waar je kasten op maar kunt maken of zelf kunt samenstellen.

Een inbouwkast

Als je de luxe van een extra lege kamer niet hebt, zul je op de een of andere manier een kast in je huis moeten maken. Wellicht kan je van 2 kasten 1 kast maken? Of heb je al een inbouwkast in je slaapkamer die je wat meer kan uitbreiden? Of misschien heb je ergens een berging waar je een inloopkast van kunt maken. Er zijn genoeg mogelijkheden. Zeker als je een beetje handig bent kun je dit zelf realiseren.

Voorbeelden inloopkasten

Op het internet, met name Pinterest, vind je veel verschillende ideeën voor inloopkasten. Hier kun je veel inspiratie opdoen voor grote en kleine inbouwkasten en de verschillende plekken waar je ze kan maken. Als je nog bepaalde onderdelen, kastjes of laatjes kunt hergebruiken van jezelf of van iemand anders kan dit ook nog schelen. Erg leuk om te zien hoe de inloopkasten er allemaal uitzien. Welke vrouw droomt er nu niet van een grote inloopkast in haar huis. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

luxe leven op een budget: de inloopkast

Spread the love