Met deze tips kun je besparen op je energierekening

Besparen op je energierekening is op meerdere manieren mogelijk. Zo is het verstandig om EasySwitch te gebruiken om alle energiecontracten met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je dus kiezen voor de goedkoopste optie, waardoor je direct al zult besparen op je energiefactuur. Kies uit alle energiemaatschappijen de goedkoopste uit om hier dus voor te zorgen, maar je moet ook letten op de kwaliteit. Bovendien is het bij je energiefactuur het geval dat alle kleine beetjes helpen. Je kunt dus met relatief simpele veranderingen al best wat verschil maken in je energieverbruik. Hierbij kun je onder meer de onderstaande tips gebruiken.

Koelkast vs diepvries

Allereerst is het goed om aan de slag te gaan met je koelkast en diepvries. Bij de koelkast is het namelijk verstandig om het zo weinig mogelijk te vullen. Dat klinkt misschien vreemd, maar een vollere koelkast zal een stuk meer energie gebruiken dan een exemplaar waarin maar weinig ligt. Bij een vriezer ligt dat juist heel anders. De diepvriezer moet je namelijk zoveel mogelijk vullen. Eventueel kun je dit doen met piepschuim om ervoor te zorgen dat er minder warme lucht naar binnen stroomt op het moment dat je de vriezer opent.

Volle wasmachine

Een andere manier om minder energie te verbruiken is door de wasmachine pas aan te zetten als het helemaal vol zit. Als je de machine juist aanzet als het halfvol is dan zal het natuurlijk een stuk meer energie verbruiken, want dan moet het nog een keer draaien om dezelfde hoeveelheid was schoon te maken. Bovendien kost met name het verwarmen van het water veel energie. Je kunt er dus eens voor kiezen om de wasmachine wat kouder te zetten. In de meeste gevallen is 30 of 40 graden Celsius al voldoende om de was schoon te maken.

Spaardouchekop

Daarnaast zijn er ook een paar tips toe te passen bij het douchen. Allereerst is dit een stuk beter om te doen dan het nemen van een bad. Als je in bad gaat dan zul je namelijk meer water gebruiken dan bij het nemen van een douche. Bovendien is het dan ook goed om een spaardouchekop aan te schaffen. Dit apparaat kun je plaatsen op je douche en zal ervoor zorgen dat je tot de helft minder water zult verbruiken.

Oplader uit het stopcontact

Natuurlijk moet je smartphone zo nu en dan opgeladen worden, dat is logisch. Maar als het apparaat helemaal vol is dan moet je de oplader uiteraard direct uit het stopcontact halen, wat veel mensen nog wel eens vergeten te doen. Daarnaast zijn er ook personen die denken dat opladers geen stroom meer gebruiken als de mobiel opgeladen is. Dat is niet het geval, ook dan zullen opladers in het stopcontact energie verbruiken. Met name de oudere exemplaren verbruiken erg veel energie.

Koffie in een thermoskan

Bovendien wordt het aangeraden om de koffie in een thermoskan te doen. Dit moet je doen nadat de koffiezetapparaat de koffie voor je heeft gezet. Deze machine moet je na gebruik direct uit doen, zodat je dus weer energie zult besparen. Om dan alsnog te kunnen genieten van warme koffie kun je het in een thermoskan doen.

Lichten uit

Ook is het natuurlijk een handige tip om de lichten uit te doen in kamers waar niemand is. Zo kun je op de lange termijn zeker veel besparen op je energierekening. Daarnaast is het natuurlijk ook overbodig om de lichten aan te hebben terwijl het buiten nog licht is. Gebruik in dit geval dus het daglicht om het niet donker in huis te hebben.

Spread the love