minimalistisch huis op een budget

Een minimalistisch huis op een budget

Een minimalistische inrichting zie je vaak bij grote villa’s en dure penthouses. Maar je kunt dit ook prima in je flat doen. Het geeft een rustige uitstraling en ziet er vaak luxe uit. Met deze tips kun je het huis heel snel omtoveren!

Waarom zou ik een minimalistische inrichting willen?

Laten we eerst even duidelijk zijn dat minimalistisch niet meteen saai betekent. Je kunt evengoed een heel strakke inrichting hebben met heel veel kleur en het nog gezellig maken. Het gaat er een beetje om dat je gebruik maakt van rustige materialen en zo min mogelijk “zooi” hebt. 

Tip 1: Doe weg wat je niet gebruikt

Door de jaren heen verzamel je natuurlijk heel veel spullen, maar je hebt niet alles nodig. Pak het uitzoeken kamer voor kamer aan (het hoeft niet allemaal in 1 dag) en kijk naar wat je nu echt gebruikt, wat weg kan en wat je kunt opslaan. Dit geeft je zoveel ruimte als je die 3 dingen in je hoofd houd! Zo kun je ook je kasten en speelgoed bijvoorbeeld aanpakken. Een rommel lade met kleine dingen houd ook een hoop uit het zicht. 

Tip 2: Een rustige vloer

Hoe leuk een lekker druk printje ook kan zijn op de vloer, het oogt al snel rommelig. De voordelen van een gietvloer zijn dat het heel rustig en strak oogt, en het is super makkelijk om schoon te houden. Het is misschien wat duurder dan PVC, maar het is daarentegen wel een stuk duurzamer. Kijk zeker even naar gietvloer info voor je eraan begint. 

Tip 3: Zo min mogelijk accessoires.

Een leuke kaars, wat extra kussens of een mooi kleed zijn niet zo snel het probleem. Pas als je alles samen doet en overal heel veel van hebt lijkt een huis al snel vol. Probeer het echt eenvoudig en simpel te houden. Dichte kasten zijn hierbij heel fijn omdat je zo al snel van alles uit het zicht hebt.

Tip 4: Houd het simpel

Denk niet te ingewikkeld. In het begin lijkt het misschien wat kaal, maar bijvoorbeeld door 1 muur een andere kleur te geven, of banken in een warme kleur, geven al snel sfeer aan het huis.

Een minimalistische inrichting geeft heel veel rust aan een huis. Het oogt (en is) al sneller schoon en opgeruimd. Ideaal om na een drukke werkdag dus even tot rust te komen. 

Hoe heb jij je huis ingericht?

minimalistisch huis op een budget

Spread the love