De mooiste dingen in het leven zijn gratis!

“The best things in life are free”. Er zijn al zoveel liedjes, teksten geschreven rondom het feit dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn. Maar wat zijn die dingen nou eigenlijk?

Je hoeft niet zo moeilijk erover te doen eigenlijk. Wanneer je goed om je heen kijkt valt het je zeker op. En uiteraard snap ik, dat wanneer je in een moeilijke tijd zit, het zwaar is om jouw omgeving goed op te nemen. Maar probeer 1x per dag erbij stil te staan, het maakt jouw leven echt fijner. Toen ik in die welbekende zwarte gat zat, probeerde ik altijd positief te blijven denken en handelen. En het feit dat ik het met weinig geld moest doen, heb ik omgezet naar een sport voor mezelf. Een uitdaging om van bijna niets toch er een leuk iets van te maken!

Mooiste dingen in het leven zijn gratis:

  • Knuffelen. Elke dag even knuffelen is zo goed voor je. Je lichaam maakt dan stoffen aan die je goed laten voelen. Daarnaast geeft het een stukje geborgen en veiligheid. Er bestaan nu zelfs knuffel praktijken voor mensen die tegen betaling zich laten knuffelen.

  • Het park. Regelmatig ga ik naar het park. Waarom? Omdat het zo ontspannen is. Ik neem dan vaak oud brood mee en neem dan plaats op een bankje. Terwijl ik de eenden voer, dwalen mijn gedachten af. Heerlijk vind ik dat, een moment van rust en stukje natuur om me heen. Probeer het eens!

  • Gedag zeggen. Het is toch eigenlijk best raar dat we op straat niet zo vriendelijk zijn tegen elkaar. Ik probeer minstens 1x per dag een vreemde gedag te zeggen. Vaak heb ik dan echt leuke gesprekken met mensen. Vooral ouderen waarderen dit enorm, en hun verhalen zijn vaak ook zo interessant.

  • Vrienden/Familie. Mensen die jouw dierbaar zijn maken je gelukkig. Het feit dat er altijd mensen zijn die onvoorwaardelijk van jou houden. Er voor jou zijn in goede en slechte tijden, wie heeft dat nou niet nodig? En het gaat echt niet om het aantal mensen. Een vroegere lerares zei mij ooit: “Je mag zelf een gelukkig mens prijzen als er 1 iemand jouw hand vasthoudt op je sterfbed”. Dat is mij altijd bijgebleven.

  • Lachen. Lachen is zo gezond! Ik heb serieus altijd gelachen, hoe erg de situatie ook was. Lachen heeft mij altijd staande gehouden.
  • Verkennen. Stel jezelf eens open en ga jouw eigen stad/dorp eens verkennen. Je zal verbaasd zijn wat je allemaal tegenkomt. Sinds ik dat doe, heb ik mijn eigen stad ontdekt. Heel apart is dat. En het leuke is, je komt ook veel dingen tegen die gratis zijn: Voorstellingen, muzikanten, parkjes etc.
  • Slapen. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor ons. Je lichaam laadt dan weer op voor de volgende dag. Gun jezelf dat dan ook. Ontwijk 1 a 2 uur voor het slapengaan alle prikkels zoals televisie, telefoon en vooral het nieuws. Dus niets negatiefs maar juist positieve dingen. Op YouTube kan je relaxmuziek aanzetten wanneer je in bed gaat liggen en wees bewust van jouw lichaam. Benoem in gedachten jouw doelen en herhaal dat voor jezelf. Je gaat merken dat je tot rust komt.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie dingen in het leven. Ik zal hier vaker bij stilstaan.

Waar geniet jij erg van?