Waarom netwerk marketing?

Waarom netwerk marketing?

Zodra ik het woord netwerk marketing in mijn mond neem, hoor ik mensen al gillen NEEEEEEE PIRAMIDE!! Doodsbang zijn mensen voor piramides. Met zijn allen vrolijk naar Egypte piramides kijken, en hysterisch gillen als iemand piramide fluistert.

Of wat dacht je van alles delen op Facebook wat je tegenkomt, maar zodra je hetzelfde doet en er geld mee verdiend, dan ben je een oplichter en zit je weer in die piramides. Ik vind het ook zo altijd zo apart dat mensen boos worden als je geld verdiend aan de mensen onder je. De logica dat alleen de baas mag verdienen en ik moet sloven voor de stuivers die hij mij toegooit heb ik nooit begrepen.

Netwerk Marketing

Diezelfde mensen die dagelijks voor een baas zich de benen uit het lijf rennen, delen in de avond 300 berichten over het geweldige bedrijf waar ze werken. Met zijn allen daar kopen/eten hoor! Passie voor je werk heet dat.
Doe je dit voor je eigen bedrijf dan loop je al snel te leuren met je bedrijf. Doe je aan netwerk marketing en vertel je jouw netwerk over netwerken en verdiend daar geld mee, dan ben je een oplichter. Logisch toch?

Er zijn veel bedrijven die de boel oplichten. Banken, kip wat geen kip is, gezonde cola, advocaten etc. Ja, daar zitten zeker weten ook netwerk bedrijven bij. In alle lagen van de maatschappij zitten rotte appels. Maar dat houd niet in dat iedereen van die laag een oplichter is. Iets met alles over 1 kam scheren.

Zo zijn er ook veel bedrijven die wel goed werken, en ook daar zitten weer netwerk marketing bedrijven bij. Veel daarvan verkopen echt goede producten. Zijn ze duur, ja zeker, meestal wel. Maar niet duurder dan je merk crème waar je vaak al het driedubbele voor de naam betaald. Die goede producten deel je toch uiteraard met je netwerk, net als dat je trots en blij je nieuwe gympen deelt.

Piramide

Dus jij hebt je netwerk verteld over die nieuwe producten, en zij vertellen het door, ben je dan een oplichter als jij geld over hun verdient? Of als je hun weer trainingen geeft over de producten, zodat ze die kunnen verkopen en zo een inkomen maken? Als je alle moeite doet zodat zij een inkomen hebben, mag je daar niet over betaald worden? Of is dat juist een fijne bijkomstigheid, waardoor iedereen harder gaat werken? We kunnen allemaal wat extra’s gebruiken toch? Het is toch juist stimulerend als we elkaar kunnen helpen met groeien? In plaats van alleen de baas te laten groeien? Zal hij nog steeds het meest verdienen in netwerk marketing? Zeker weten, maar wat een lekker gevoel dat hoe harder je werkt, hoe meer je verdient. Wil jij het een piramide noemen, dan vind ik dat prima. Noem het wat je wilt, ik noem het slim werken.

Netwerken

Het leukste van werken in netwerk marketing is voor mij het netwerken. Je komt in contact met zoveel verschillende mensen om je product te verkopen. Maar nog geweldiger vind ik het om weer van anderen trainingen te volgen. Ik leer dagelijks bij over social media, netwerken, marketing, sales, trainingen geven etc. Ik ontmoet mensen die het 100x beter doen dan ik, en in plaats van mij voorbij te gaan, helpen ze mij. Word ik gemotiveerd, word er met mij gekeken waarom ik bijvoorbeeld geen goede contacten kan leggen, hoe ik mijn netwerk uit kan breiden. Zo groei ik. Zo maak ik veel nieuwe vrienden. Zo sloof ik me uit voor mezelf.

Netwerk marketing dus. Nog steeds eng?