NFTs, een hype of de toekomst?

NFTs, je hebt er het afgelopen jaar ongetwijfeld wel iets over gehoord. Het is een van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain technologie. De afkorting NFT staat voor Non Fungible Token en is vrij vertaald een niet-verwisselbaar token. De niet verwisselbaarheid van het token zorgt ervoor dat het token uniek is en niet vervangen kan worden. Ideaal dus om de authenticiteit van iets aan te tonen. Dit wordt gedaan middels een stukje code in een smart contract op een blockchain. Doordat de data altijd opgeslagen staat en bij de rechtmatige eigenaar staat toegeschreven is het onmogelijk om dit stuk data te kopiëren en het stuk data aan een andere eigenaar toe te schrijven. Benieuwd wat NFTs voor de maatschappij kunnen betekenen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over. We hopen dat je na het lezen van de blog de vraag: “Wat is NFT” een stuk beter kunt beantwoorden dan voorheen!

Eerste adoptiefase voor NFTs

We bevinden ons momenteel in de eerste adoptiefase voor NFTs. Dit betekent dat de technologie nog nieuw is en dat de technieken nog niet optimaal worden toegepast. Dit is dan ook duidelijk zichtbaar in het dagelijkse gebruik van NFTs anno 2022. Zo wordt de techniek momenteel met name gebruikt om digitale kunstwerken op te verhandelen. Dit is dan ook enorm populair onder jongeren maar zorgt er eigenlijk voor dat NFTs in het verkeerde daglicht worden gezet. Het grootste deel van de bevolking neemt de techniek namelijk niet serieus als er honderdduizenden euro’s voor een afbeelding van een aap wordt betaald. Dit is dan ook doodzonde omdat de techniek achter de NFTs veelbelovend is en waarschijnlijk de hele wereld over zal nemen. 

Latere adoptiefase voor NFTs

De techniek achter NFTs zal waarschijnlijk het volledige wereldbeeld veranderen. Blockchain technologieën zijn namelijk veiliger dan andere technieken om data digitaal op te slaan. De NFTs in deze blockchains kunnen worden gebruikt om de data aan één persoon toe te kennen. Als de NFTs in de latere adoptiefase zullen belanden zullen deze dan ook veel meer gebruikt worden. Denk hierbij aan tickets die je online koopt. Het smart contract achter de NFT zorgt ervoor dat een ticket bijvoorbeeld niet gekopieerd kan worden. Dit is een voorbeeld van de in-en verkoop van NFTs, maar ook voor officiële gegevens kunnen ze gemakkelijk gebruikt worden. Denk hierbij aan het opslaan van persoonsgegevens. Zo kan iemand nooit meer zijn of haar identiteit veranderen, of de identiteit van iemand anders aannemen.

Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *