Wat te doen aan al die kleine beestjes in de zomer!

Wat te doen aan al die kleine beestjes in de zomer!

Met het warme weer is het ongedierte weer volop aanwezig. Niet altijd fijn voor jou in huis! Maar hoe kom je er zo snel mogelijk van af?

Ik haat beestjes. Ik hou er echt niet van. Dat gekriebel overal. Maar ik wil ze natuurlijk ook niet allemaal dood maken. Ze zijn ergens goed voor toch?

Maak gebruik van het ongedierte

Een hele goedkope tip tegen muggen en andere kleine vliegjes zijn spinnen. Mocht je er een paar in huis hebben, hoe eng ook, laat ze zitten. Ze hebben hierbij echt een fijne functie. Je kunt een compost bak thuis neerzetten waar wormen je eten tot compost vermalen. Je hebt zo minder last van vliegjes, en je hebt gratis compost voor de tuin. 

Zet de kliko open

Dit klinkt heel goor, maar als je last hebt van maden in de kliko kun je hem het beste gewoon even open zetten. De vogels pikken de maden eruit, maar ook kunnen ze slecht tegen de zon en drogen ze op. In het ergste geval kun je als de kliko leeg is hem even goed uitspuiten. Als de maden eenmaal uit de bak zijn drogen ze vanzelf op en zijn ze zo weg. 

Huis, tuin en keuken tips

Maak gebruik van de ouderwetse tips in huis. Een bakje met water en afwasmiddel tegen de fruitvliegjes, een halve sinaasappel met kruidnagel werkt goed tegen wespen. Een krijtstreep bij de deur voorkomt dat mieren binnenlopen bijvoorbeeld. Probeer zoveel mogelijk dicht te bewaren en vooral de keuken schoon te houden en zo heb je zo min mogelijk last. Horren houden flink wat vliegende beestjes buiten. Plinten, hoekjes en gaatjes dichten nadat je hebt gekeken of er geen nest zit. Ongedierte houd van vochtige, donkere en warme hoekjes. 

Als het ongedierte niet weg wil

Soms heb je echt een plaag, of bijvoorbeeld muizen. Dan is ongediertebestrijding je uitkomst. Je weet soms dat er wel iets is in huis maar je zult niet altijd ongedierte herkennen. Een muis hoor je waarschijnlijk lopen, of vind je keutels achter in een kastje.Maar een nest zilvervisjes zit vaak achter een plintje of iets dergelijks. Ze kunnen veel ellende geven, dus als je er 1 ziet goed opletten waar ze vandaan komen. Je kunt echt niet zomaar zelf alles weghalen, een wespennest verwijderen kan heel gevaarlijk zijn. 

Heb jij al last van ongedierte?

Wat te doen aan al die kleine beestjes in de zomer!

Spread the love