Online budget shopping doe je zo!

De laatste maanden zijn we er allemaal steeds meer bekend mee geworden, het online shoppen. Vanwege zoveel gesloten deuren kon het niet anders dan dat we online aan het bestellen zijn geslagen. Kleding, cadeautjes, interieur spulletjes, speelgoed, medicijnen, alles is er te vinden gelukkig. Natuurlijk is het fysiek winkelen fijn omdat je het product ziet in het echt. Toch vind ik online shoppen ook wel fijn, het heeft namelijk 1 voordeel. Je kunt heel gemakkelijk je budget onder controle houden!

Vergelijken

Natuurlijk kan ik 10 winkels afstruinen om te kijken welke prijs er bij elk kaartje staat en dit zo vergelijken, echter kan het makkelijker. Klik, klik, klik en je bent er. Wanneer je je product opzoekt in de zoekbalk krijg je vaak direct al de prijzen van verschillende winkels te zien. Daarnaast kun je ook je favoriete winkels afgaan en zo vergelijken. Let hierbij wel op dat het gaat om hetzelfde model, anders is de vergelijking natuurlijk ook niet eerlijk. Een nieuwe model is vanzelfsprekend duurder. Maar ook kunnen kleuren afwijken en hierdoor prijsverschil opleveren.

Een goed voorbeeld van dit prijsverschil was wel hetgeen waarmee ik alle online shopping deed: mijn telefoon. Het is tijd voor een nieuwe telefoon. Natuurlijk wil ik ook de nieuwste meest advanced telefoon met de geweldige camera. Het enige is dat ik wel grenzen heb aan mijn budget. Ik heb al jaren de Samsung en daar gaat ook nu mijn voorkeur naar uit. Het liefst de Samsung S21. Maar wist jij dat hier 3 versies van zijn? De Samsung S21, Samsung S21+ en Samsung S21 ultra. Het grootste verschil tussen de 3 telefoons is wel de behuizing, de camera’s en het formaat. Het ligt er een beetje aan waar je de telefoon voor wilt gebruiken, maar voor mijn huis, tuin en keuken gebruik is de Samsung S21 de beste keuze. De camera is perfect om foto’s te maken van mijn lieve kinderen en wanneer ik denk artistiek te zijn en mijn hamburger of een bloem wil fotograferen. Bovendien is hij kleiner dan de rest en in de leukste kleuren te krijgen. ROZE!

Lekker alleen

Wanneer je winkelt vanaf je laptop of telefoon heb je geen kans om iets te passen maar er is ook niemand die  je probeert iets extra’s te verkopen. Een riem bij dat jurkje, mooie schoenen erbij of sieraden. Dit past natuurlijk niet altijd binnen je budget, dus dit is zeker niet budget.

Natuurlijk krijg je wel suggesties bij de meeste websites maar die zijn makkelijker te negeren dan die vriendelijke blikken van de verkoopster. Uiteraard kun je gewoon lekker thuis passen. Veel mensen bestellen meerdere maten en sturen de rest terug. Mijn suggestie is om wel te proberen de juiste maat meteen te kiezen, want het kost een bedrijf best veel geld al die retouren. Nou is dat misschien niet interessant voor een groot bedrijf, maar voor een kleine webshop kan het killing zijn.

Nieuwe collectie

Zodra er een nieuwe collectie online staat, betekend dit dat de oude collectie natuurlijk minder waard is. De winkels willen er dan graag vanaf want er moet ruimte gemaakt worden voor de nieuwste spulletjes. Automatisch betekend dit dat de waarde van de oude collectie daalt, dus je betaald minder. Je denkt misschien dat dit alleen geld voor kleding, maar dit werkt ook op huishoudapparatuur en speelgoed.

Seizoenen

Natuurlijk wil je in de zomer stralen in de leukste outfits. Maar zodra het zomer is, is alles uitverkocht. Je moet dus op tijd zijn wil je iets bemachtigen. In de zomer is er wel een overschot aan kleding, namelijk winterkleding. Wanneer je in de zomer gaat shoppen kun je de oude winterkleding veel goedkoper kopen. Deze willen ze namelijk verkocht hebben zodat ze straks de nieuwe wintercollectie op kunnen hangen.
Wellicht is het met kinderen even gokken welke maat je nodig hebt maar het loont enorm.

Korting

Sale! Wie houdt er niet van? Korting, korting, korting. Veel winkels maken gebruik van apps. Hier geven ze standaard korting op bepaalde producten, maar kun je ook sparen voor extra korting. Maak hier dan ook zeker gebruik van want het kost je niets extra’s. Ook op internet kun je veel kortingscodes vinden. De zoekwoorden korting en jouw product of winkel geven vaak al direct veel bruikbare hits. Zo vind ik persoonlijk Pepper een hele fijne kortingssite.

Let dus vooral op dat je de juiste vergelijking maakt zodat je jezelf niet lekker maakt met een verkeerde aanname. Happy Shopping!

Spread the love