Heerlijk op de brommer deze zomer!

In een tijd dat vele mensen minder te besteden hebben, meer denken aan het klimaat en geen zin hebben om uren naar een parkeerplek te zoeken, is een brommer echt weer een uitkomst! 

Een auto of toch die scooter?

Zelf hebben wij een paar weken geleden een scooter gekocht. Tweedehands op Marktplaats. Je kunt daar echt wel leuke deals vinden. Dan kun je online de bromfietsverzekering vergelijken met andere aanbiedingen. Zo zijn wij ook aan een goedkope autoverzekering gekomen. Want we hebben ook een auto. Aangezien dat rijbewijs voor mij nog wel 100 jaar kan duren, pak ik nu lekker de scooter en heb een wereld van vrijheid! 

Met de lange files, boze automobilisten en een flinke aanslag op het milieu, is een brommer echt een uitkomst! Wist je dat die filestress zelfs slecht is voor je gezondheid? Heerlijk om met het mooie weer lekker richting zwembad te rijden. Wind in je haar… (onder de de 25km). Hieronder lees je nog meer voordelen om over te stappen op een scooter!Brommer

 

Geld besparend

Een scooter/brommer is gewoon een stuk goedkoper dan een auto. Niet alleen de aanschaf, maar ook de benzine, belasting, reparaties en verzekeringen. Met een elektrische scooter ben je helemaal voordelig uit. 

 

Milieuvriendelijker


Door de kleine motoren zijn scooters wel de eco optie van een auto. Je gebruikt voor dezelfde route veel minder gas, en doordat je nergens vast staat en vrijwel altijd meteen door kunt rijden, is de CO2 uitstoot een heel stuk minder. 

Tip! Op Netflix staat een prachtige Italiaanse films over hoe de Vespa tot stand kwam (gemaakt voor de werkers en de vrouwen!)

 

Bye Bye parkeerproblemen


Een plekje zoeken in de stad kan naast ontzettend duur (€6 per uur in het centrum van Amsterdam, ook op feestdagen!) ook mega tijdrovend zijn. Alles zit vol en vast. Ook als je niet in een grote stad woont is het nog steeds prettig om vrijwel overal te kunnen parkeren. 

 

Uitbreiding


Natuurlijk kun je niet zo handig je boodschappen kwijt als in een auto. Maar met een mandje achterop kun je best nog wat kwijt. Je hebt bijvoorbeeld ook koffers die je achterop kunt plaatsen, ideaal want die kunnen ook op slot. Ook onder je zadel kun je het 1 en ander kwijt, mits je helm daar natuurlijk in zit. 

 

Rijden met kinderen


Tja een heel gezin past niet op je brommer. Maar daar is de brommer dan ook niet voor. Natuurlijk kan er wel een kind (vanaf een jaar of 6) bij je op de brommer. 

Ik snap het, er zitten ook wel wat nadelen aan een brommer. Je kunt niet met meerdere mensen, de grote boodschappen doen, als het regent is het al helemaal niet fijn, en het is niet voor grote afstanden. Maar de voordelen om af en toe de scooter te pakken maken alles goed!

Spread the love