Picnic

Picnic: de online supermarkt (met kortingscode)

Boodschappen, ze kosten altijd meer dan je in gedachten had en met een beetje pech moet je later weer terug voor boodschappen die je bent vergeten. Bovendien kost het tijd die je eigenlijk niet hebt en is het sjouwen van de boodschappen ook niet altijd voor iedereen handig.

Al een tijdje twijfel ik eraan: boodschappen laten bezorgen. Dan kost het geen tijd meer om boodschappen te doen en ik kan me ook niet laten verleiden door zakken chips die mij altijd lijken te roepen. Daarom keek ik in het rond, maar helaas. De minimumbedragen waren te hoog en bovendien moest  je teveel betalen voor het bezorgen. Tot ik Picnic per toeval tegen kwam. Het minimum bestelbedrag is €25 en de verzendkosten gratis. Dat is te proberen!

Prijs

Toegegeven, de prijs is voor mij de belangrijkste reden om ergens wel of niet te kopen. Het was dan ook het eerste waar ik naar keek toen ik rondneusde in de app. Tot mijn grote verrassing liggen de prijzen per product ongeveer tien tot twintig cent onder die van de Albert Heijn. Klinkt weinig, maar als je weekboodschappen doet tikt dat best wel aan! Sommige producten scheelden zelfs veel meer dan dat.

Bezorgen door Picnic

Het bezorgen kost dus niets, dat was al een groot voordeel. Zo ben je de besparing niet kwijt aan het daadwerkelijk krijgen van je spullen. Wanneer je de boodschappen bestelt kun je tot een paar dagen daarna aangeven wanneer je het wilt hebben.  Ideaal, want je kunt dus zelf een moment uitzoeken dat je thuis bent. Een paar uur voor het tijdvak maken ze het tijdvak nog korter (hiervan krijg je ook een melding). Je weet dan op een kwartier nauwkeurig hoe laat ze er zijn.

De producten worden door Picnic in allemaal plastic zakken (geen statiegeld!) geleverd, die je ook aan hen mag meegeven als je niet op het afval zit te wachten. Mocht je frisdrank hebben besteld waar wel statiegeld op staat, kun je die flessen ook meegeven. Het geld krijg je dan op je rekening. Ook handig: alles is al gesorteerd: je krijgt een tas vriezer, een tas koelkast en een tas met houdbare producten.

Producten

Veel mensen (waaronder ik) zoeken hun groente en fruit liever zelf uit, en gaan daarvoor naar de supermarkt. Ik gokte het er toch op, en bestelde mijn groente gewoon mee. Het was helemaal vers bij bezorging, perfect!

Ik ben enthousiast, en heb mijn derde bestelling ondertussen al binnen. Mocht jij nu ook enthousiast geworden zijn (of het gewoon willen proberen), de boodschappen zijn via de app van Picnic te bestellen. Ik kreeg de vorige keer vanwege mijn tweede bestelling een kortingscode: TESSA327. Als je die invult bij de bestelling krijg je voor €5 gratis boodschappen. En ik ook.

Spread the love

3 reacties op “Picnic: de online supermarkt (met kortingscode)”

  1. Discriminatie? Ik heb er nog niks discriminerends in gevonden.. Mijn ervaring is dat de boodschappen ongeveer 10 tot 20 cent goedkoper zijn per product dan bij de normale supermarkt. Niet bij elk product natuurlijk, maar bij heel veel producten wel. Bovendien scheelt het ook heel erg dat je geen minimum bestelbedrag van 70,- hebt, maar van 25,-. Vind ik al een stuk schappelijker.

    Laat je het weten als je eens besteld hebt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  2. Leuk die korting!

    Hier in Amsterdam-ZuidOost ging Iwan Leeuwin helemaal door het rode voor deze bezorgdienst. Hij ziet er discriminatie in. Iets met “pik een neger”. Het werd zelf een landelijke rel …..

    Goedkoper dan Appie en gratis bezorgd? Dat vind ik wel wat.

    Vrolijke groet,

Reacties zijn uitgeschakeld.