Voor de vrouw met een klein budget en grote dromen

Pasta met spinazie en spek

Als het gaat om pasta sta ik er altijd voor open om nieuwe dingen te proberen. Ik ben namelijk gek op pasta en de bijbehorende sauzen. Ik probeer er dan ook altijd veel groenten in te verwerken, maar niet in de vorm van soepgroenten in een rode saus. Hoewel ik dat nog steeds heel erg lekker vind, probeer ik ook graag andere dingen uit. Deze keer dus dit: pasta met spinazie en spek.

Deze pasta is er echt een voor de kleine portemonnee, maar zonder in te hoeven leveren op smaak. Hij is echt te lekker, heel snel klaar en bevat daarnaast ook nog veel groenten.

Dit heb je nodig (5 á 6 personen):

  • 500 gram pasta €0,35
  • 900 gram spinazie (diepvries) €1
  • 2 uien (in stukken) €0,20
  • 225 gram kruidenkaas €0,90
  • 250 gram spekreepjes/spekblokjes €1,50
  • 100 gram geraspte kaas €0,50
  • Peper, zout en knoflookpoeder

Het totaalbedrag van deze pasta met spinazie en spek komt uit op €4,45, en dan heb je genoeg voor 5 á 6 personen. Uitgaande van 6 personen kost dit gerecht je dus €0,74 per persoon. Bij de berekening ben ik uitgegaan van supermarkt prijzen, zonder te kijken naar aanbiedingen. Door gebruik te maken van de acties van de supermarkt kun je de prijs voor deze maaltijd nog een beetje drukken.

Zo ga je te werk:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Terwijl de pasta kookt ontdooi je de spinazie in de magnetron
  • Pak ondertussen een grote hapjespan of wokpan en bak daarin de spek
  • Voeg de ui toe en bak tot dit glazig is
  • Voeg nu de spinazie en de kruidenkaas toe en roer goed door
  • Als de kruidenkaas gesmolten is breng je de saus op smaak met peper, zout en knoflookpoeder
  • Voeg vervolgens de kaas en de macaroni toe en roer alles goed door elkaar. Let op: omdat je verschillende zaken apart hebt warmgemaakt (de saus, spinazie en pasta) kan e.e.a. ondertussen een beetje afgekoeld zijn. Houd hier rekening mee bij het opwarmen.

Het maken van dit gerecht kost ongeveer 20 minuten van je tijd, en staat daarmee relatief snel op tafel. Het is dus ideaal om te bewaren voor een dag waarop er niet veel tijd is om te koken. Daarnaast is het misschien lekker om het geheel nog even in de oven te stoppen met een laagje geraspte kaas erover, maar ik moet zeggen: daar heb ik tijdens het koken nooit aan gedacht. Dus of het echt zo lekker is als ik dat ik denk dat het is kan ik helaas niet garanderen.

Hoe eet jij het liefst pasta? En vind je het ook lekker om het nog even in de oven te doen?

Recept Afdrukken
Pasta met spinazie en spek
Makkelijke en goedkoop gerecht: pasta met spinazie en spek
Maaltijd Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd -
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd -
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Deel dit Recept


2 thoughts on “Pasta met spinazie en spek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *