Reizen op budget in Australië

Australië is natuurlijk een land waar eigenlijk iedere reiziger wel naartoe wil. Het is een prachtig land maar de reis duurt erg lang en het is er niet erg goedkoop. Het klopt inderdaad dat Australië niet goedkoop is maar je kunt er zelf natuurlijk wel alles aan doen om de reis naar Australië lowbudget te houden. Daarom vind je in dit artikel vijf tips om een reis naar Australië lowbudget te houden en zo misschien wel langer in Australië te kunnen blijven.

Een aantal tips gaan over het verblijf in Australië zelf maar we beginnen natuurlijk met misschien wel de belangrijkste tip, hoe je geld kunt besparen op een vliegticket. Het grootste bedrag voor een reis naar Australië gaat namelijk naar dit vliegticket. Na deze vijf tips sta je waarschijnlijk te springen om meteen naar Australië te gaan op een budget manier, dus lees snel verder!

 

Een goedkoop vliegticket scoren

Een algemene tip is natuurlijk om zo vroeg mogelijk een ticket te boeken. Je kunt vaak veel geld besparen door een ticket al maanden van te voren aan te schaffen. Zeker naar Australië kan het ook erg schelen om meerdere overstappen te doen, zodat je ook daar geld op kunt besparen. Soms kun je tijdens een overstap op Kuala Lumpur of Singapore zelfs een gratis stop over doen, zodat je ook nog de stad kunt gaan bekijken. Zo vang je twee vliegen in één klap. Een website die ik graag gebruik om vliegtickets te zoeken en voor een goedkope prijs te scoren is Skyscanner.

Je kunt op Skyscanner bijvoorbeeld Nederland naar Australië invullen, vervolgens komt die vanzelf boven met de goedkoopste trajecten. Op deze manier zie je in één oogopslag wat een vliegticket kost en hoe je geld kunt besparen, bijvoorbeeld door vaker over te stappen. Controleer natuurlijk wel altijd of een luchtvaartmaatschappij te vertrouwen is en of de landen waar je komt geen gevaarlijk gebied zijn volgens de Nederlandse overheid.

 

Mogelijkheden om te overnachten

Het hangt er vanaf hoelang je in Australië wilt verblijven maar als je het liefst zo lang mogelijk wilt blijven met een bepaald budget, dan moet je qua overnachten voor de goedkoopste optie kiezen. Je kunt namelijk in een hotel of appartement gaan slapen, dit kost je gemiddeld zo’n €100-150 per nacht voor twee personen. Maar je kunt ook kiezen voor een hostel. Als je op een slaapzaal slaapt kost dit zo’n €20-30 euro per persoon per nacht. Je kunt dus een stuk langer in Australië blijven als je voor een hostel kiest in plaats van een hotel. Maar dat is voor iedereen natuurlijk een andere keuze, sommige mensen besparen liever op andere punten.

Als laatste kunt je ook kamperen, het is namelijk vrijwel overal toegestaan om te kamperen in Australië. Je mag geen tent langs de weg zetten maar op een mooi strand of in een park mag je vaak wel overnachten. Ook kun je ervoor kiezen om een auto met overnachtingsmogelijkheden te huren, dan vang je twee vliegen in één klap.

 

Een visum van te voren aanvragen

Als je naar Australië gaat, dan heb je een visum nodig, dat is bij de meeste wel bekend. Maar het is nog beter om deze van te voren al aan te vragen. Je kunt al voor €15 een visum online aanvragen, vergeleken met veel andere landen is dit geen geld. Met dit visum kun je in Australië reizen voor 90 dagen. Je mag ook in- en uit Australië reizen binnen die 90 dagen. Als je langer dan 90 dagen in Australië wilt blijven dan moet je een ander visum aanvragen. Verder is het belangrijk dat je daadwerkelijk binnen deze 90 dagen het land verlaat.

Australië is heel erg streng op toeristen en immigranten. Door gewoon van te voren het juiste visum aan te vragen, bespaar je veel tijd, moeite en geld tijdens jouw reis door Australië. Overigens is het belangrijk dat als je gaat werken in Australië dat je een werkvisum aanvraagt. Dit is een stuk kostbaarder maar de problemen zijn het absoluut niet waard om te werken op een toeristenvisum.

 

Uit eten of zelf koken?

In Australië is het vrij duur om uit eten te gaan. Zeker als je een aantal weken in het land wilt blijven. Het is dan een betere optie om in hostels te slapen of een eigen kookstel aan te schaffen. Op deze manier kun je gewoon eten uit de supermarkt halen en hoef je niet uit eten te gaan. Ook de supermarkten in Australië zijn niet goedkoop maar het is omgerekend een stuk voordeliger om iedere avond zelf te koken.

Daarbij is het dan ook speciaal als je een keertje uit eten gaat en is het niet iedere avond een hamburger of een pizza. Wel is het natuurlijk leuk om af en toe uit eten te gaan om zo ook de eetcultuur van Australië te kunnen ontdekken.  Zoals het eten van kangoeroes en andere lokale delicatessen. De eetcultuur is overigens voornamelijk gebaseerd op de Britse keuken, dit stamt nog uit de koloniale tijd van Australië.

 

Neem het openbaar vervoer

Een auto huren in Australië klinkt natuurlijk ideaal en dat is het vaak ook. Maar als je in Sydney verblijft heb je absoluut geen auto nodig. Het huren van een auto in Australië is net zoals alles eigenlijk, erg aan de prijs. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Binnen steden is dit erg makkelijk en kun je eenvoudig van punt A naar punt B gaan. Maar ook lange afstanden kun je afleggen met een bus zoals de Greyhound.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je een plek wilt bezoeken waar geen openbaar vervoer naartoe gaat. Je kunt dan ook erg makkelijk liften of carpoolen in Australië. Dit bespaart een hoop geld en het zorgt er vaak ook voor dat je leuke mensen leert kennen.  Dus boek niet automatisch een huurauto. Kijk eerst eens naar de mogelijkheden en de plekken die je wilt bezoeken tijdens jouw reis door Australië.

Zo lijkt een droomreis naar Australië toch en stuk makkelijker dan je misschien dacht of niet?

foto van Australië