Ruilwinkel..shoppen zonder geld uit te geven.

Shoppen zonder geld. Onmogelijk toch? Ik heb een plek gevonden waar het wel kan. Het concept ruilen staat centraal.

Wat is een ruilwinkel?

In de ruilwinkel speelt geld totaal geen rol. Alles draait hier om diensten en ruilen. Het mooie ervan is dat het anoniem is. Er is geen verschil tussen arm en rijk. Want iedereen kan hier lid van worden .

Hoe werkt het?

Wanneer je besluit om lid te worden vul je een inschrijfformulier in. Gelijk bij jouw inschrijving ontvang je 15 punten. Het is namelijk zo dat er hier met punten wordt gewerkt ipv geld. Heb jij nog goede spullen/kleding. Deze goederen breng jij naar de winkel en daar ontvang je punten voor. Met deze punten kan je andere goederen uit de ruilwinkel “kopen”. Super toch?

Diensten

Stel dat jij iets goeds kan of het leuk vindt om te doen. Denk aan een taart bakken, schoonmaken, tuin onderhouden, schilderen. Noem het maar op dan bestaat de mogelijkheid om diensten te ruilen. Wanneer jij niet ergens goed in bent of vanwege ziekte het niet mogelijk is dan is deze optie een geweldige uitkomst! Al deze diensten kunnen geruild worden, ze leveren of kosten punten.

Werken bij de ruilwinkel

De ruilwinkel is afhankelijk van de vrijwilligers. Zij staan hier met alle passie om er iets moois van te maken. De ruilwinkel is op zoek naar sponsors denk aan inventaris, goederen, diensten en donaties. Het laatste dat ze toch de huur kunnen betalen en een heerlijk kopje koffie kunnen drinken. Wanneer jij op zoek bent naar een leuk vrijwilligers baantje neem hier eens een kijkje. Fijn is dat ze jou in jouw waarde laten en niet word gekeken naar je diploma’s etc maar naar hoe je bent als mens. En dat wordt vaak vergeten in deze maatschappij!

Wat vind jij van dit concept?