ze gaan weer naar school

Bezuinigen op school kosten doe je zo!

Yes! Je kleine meid of jongen gaat voor het eerst naar school! Of  heb je samen een middelbare school uitgezocht. Hoe dan ook, er gaat een nieuwe periode in!

Bij een nieuw schooljaar horen nieuwe schoolspullen, maar dat mag wat kosten allemaal! Of toch niet? Onder het mom van ‘ze hebben het nu eenmaal nodig’ begeven we ons naar de winkels om agenda’s, potloden, schriften en calculators aan te schaffen. Maar moet dat allemaal zo prijzig? We nemen het even onder een leerzame loep.

De outfit voor de eerste dag

Bij pubers heb je er waarschijnlijk weinig over te zeggen. De kans is groot dat ze in skinny jeans of een trainingsbroek gaan, gecombineerd met een hoodie en sneakers. Maar bij de jonge kleuters kun je nog heerlijk schattige jurkjes uitzoeken of leuke broekjes. Met Vingino zit je bij alle kinderen wel goed.

 

Fietslampen en schooltassen

Na de zomervakantie kan je er letterlijk de klok op gelijk zetten dat het najaar langzaam maar zeker zijn intrede gaan doen. Dus behalve spullen voor in de schooltas is een goede en veilige fiets minstens zo belangrijk. Gelukkig kosten fietslampjes tegenwoordig niet zoveel en zijn deze simpel te monteren op de fiets. Bij action of de op=op shop kosten ze vaak maar een euro of twee. Een goede schooltas is een goede investering, in dit geval is goedkoop vaak duurkoop en kan je op de helft van het schooljaar een nieuwe kopen. Misschien is een regenpak ook een goed idee, helemaal als ze echt geen andere keuze hebben dan te fietsen.

Tip! De Bergstein regenlaarzen zijn nu in hele zachte lieve pastelkleuren. Te schattig gewoon.

Een winkelmandje vol met pennen en schriften

Bij pubers blijft de grootste uitdaging het aanschaffen van al het materiaal waarmee je kind zich door het aankomende schooljaar moet worstelen. Heb je alles op het lijstje aangevinkt? Dan komt er vast nog wel wat bij, en dan zal je zien dat het niet meer is te krijgen. Duik daarom als eerste op de 50% korting aanbiedingen en mega-uitverkoop bordjes bij de winkels die deze spullen verkopen, ze willen tenslotte alles kwijt voordat de nieuwe collecties in de winkel komen. Dus speur naar de koopjes!

Subsidies en budget

Elk kind heeft recht op gratis onderwijs in dit land, dus voor de gezinnen die het wat minder breed hebben bestaan er subsidies. De gemeente heeft een potje waarop je een beroep kunt doen als je kind een laptop of fiets nodig heeft, in deze tijdsgeest is laptoponderwijs niet meer weg te denken uit het onderwijs, dus is een laptop noodzakelijk om mee te kunnen draaien in de klas. Ook voor sport en andere zaken voor een goede ontwikkeling van een kind zijn budgetten beschikbaar. Je kunt hiervoor informeren bij de gemeente.

Op het basisonderwijs zijn ook potjes voor de kinderen van ouders met weinig geld. Zorg ervoor dat je hier zo snel mogelijk met een schooldirectie of leraar over spreekt. Zo vermijd je dat je kind straks niet mee mag op schoolreisje bijvoorbeeld.

Het (nieuwe) schooljaar kan beginnen, succes!

de scholen gaan weer beginnen

Lees ook:

  1. Geen geld om de bijles voor je kind te bekostigen? Dit zijn de alternatieven!
  2. Kinderdagverblijf te duur? Er zijn goedkopere alternatieven!
  3. Leeloop zegt dag tegen hoofdluis! Winactie.
  4. Het is weer tijd voor de kinderbijslag
  5. Heerlijk thuis op vakantie!
Spread the love