Help! Sinterklaas komt er weer aan.. met deze tips hou je het een beetje betaalbaar!

AAAAHHHH!!! De pepernoten liggen in de winkel. Wij gingen zelfs al op bezoek in het pakhuis van Hasbro waar ook de Sint zijn inkopen doet.. Het zijn vaak dure dagen, dus hoe houd je Sinterklaas betaalbaar?

Sinterklaas betaalbaar of onbetaalbaar

Als ik zo hoor en zie hoe ouders alweer tekeer gaan voor de feestdagen dan denk ik zelf dat het onbetaalbaar moet zijn. Ik bedoel sommige ouders leggen werkelijk elke dag dure cadeaus in de schoen vanaf dat de oude man weer in het land is. En dan gaat het niet om snoepjes of een Action speeltje, maar rustig de duurste Barbie’s en nieuwe fietsen. Wat ze dan echt voor Sinterklaas krijgen is voor mij niet voor te stellen.

Buiten het feit dat ik vind dat een kind dan gewoon te veel verwend wordt, past het ook niet in ieders budget. Om het toch leuk te houden kreeg ik van een aantal mamabloggers leuke tips om Sinterklaas betaalbaar te houden!

Tips van mamabloggers om Sinterklaas betaalbaar te houden

  • Leyla:  niet vieren  wij vieren het niet in ieder geval. Maar ons zoontje is ook al half dec. jarig.. Opa’s en oma’s mogen wel iets geven, maar wij doen er zelf niks mee.
  • Het hele jaar door al hamsteren;) en dan helemaal als er wat leuks in de aanbieding is. Ik ga hier zelf ook nog over schrijven. Maar mijn blog is: www.meermetmama.nl
  • Marion Draaijer :Nu al beginnen met cadeautjes shoppen en zelf cadeautjes maken.
    Bij de Action, Flying tiger kun je nu al super leuke dingetjes vinden.
    En groots hoeft het echt niet te zijn uiteindelijk zegt het een kind op die leeftijd nog niets wat het gekost heeft!!! 
  •  Zelf een kadootje pimpen bijvoorbeeld! Ik maakte voor de verjaardag van onze dochter mijn oude hobbelpaard weer als nieuw. Dit kan natuurlijk met heel veel andere producten en je vind ook veel mooie tweedehands spullen
Interessant om te lezen! In de rij voor Sinterklaas: Verwennen we onze kinderen te veel?
Een heel mooi initiatief vind ik de Sinterklaasbank, voor als je echt een heel klein budget hebt.
Wanneer je de schoen mag zetten en alle regels daar om heen?

Wat zijn jouw tips om Sinterklaas betaalbaar te houden?

De foto van de zak van Sinterklaas is van Shutterstock

 

 

Spread the love