De Sinterklaasbank, want ieder kind heeft recht op de Sint.

Laten we even alle discussies omtrent zwarte piet opzij zetten. ( ik ben zelf getint) En plaats je in het hoofdje van een kind. Want hoe je het draait of keert, het is echt een feest waar bijna al kindjes naar uitkijken. Maar wat nou als je geen geld hebt om een cadeautje te kopen voor jouw kind? 

sintHoe leg je jouw kind uit dat Sinterklaas haar/zijn deur is voorbijgelopen? Dat is simpelweg gewoon niet uit te leggen. Ik kan je nu wel alle tips gaan geven dat je voor weinig geld iets bij de Action kan kopen of zelf iets kan maken. Dat is uiteraard allemaal mogelijk en net zo waardevol. Maar dit is voor de mensen bedoeld die ook daar het geld niet voor hebben. Maar dit artikel is ook bedoeld voor de mensen die het wel hebben en anderen blij willen maken.

De Sinterklaasbank

De sinterklaasbank heeft in mijn ogen daar een prachtige oplossing voor bedacht. De sinterklaas bank maakt alle kindjes blij met een cadeau waarvan de ouders het echt niet kunnen betalen. Ouders die om wat voor reden dan ook moeten leven van een uitkering of zo diep in de schulden zitten dat er niets extra overblijft. in 2016 zal de sinterklaasbank 5000 kinderen uit arme gezinnen blij maken!

sinterklaasbank

 

Het volgende stukje heb ik letterlijk overgenomen van de sinterklaasbank omdat zij het beste kunnen uitleggen wat ze precies doen:

“De Sinterklaasbank is opgericht in 2006. We worden steeds groter, maar blijven betrokken doordat vrijwilligers binnen en voor hun woonomgeving werken en deze er ook bij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan scholen, bejaardentehuizen, ondernemers enz. De vrijwilligers doen er acties om geld te genereren maar werken ook aan een stukje bewustwording. Armoede is vaak dichterbij dan mensen denken.  Dit alles creeërt betrokkenheid.

Alle vrijwilligers en het bestuur doen dit naast hun baan. Gewoon van achter de keukentafel. Niemand bij ons krijgt betaald en we doen ook niet aan “onzin” vergoedingen. Wij doen dit allemaal vanuit ons hart. Achter onze stichting staat geen “bedrijf”. Wij krijgen geen subsidie en hebben geen structurele inkomsten. Elk jaar is het weer spannend wat we aan geld binnenhalen en hoeveel kinderen we het jaar erop blij kunnen maken.

Uit gegevens van het Sociaal Cultureel Planbureau, Armoede signalement 2014 blijkt dat er veel armoede heerst onder kinderen. Van de 400.000 in armoede levende kinderen heeft 2/3 werkende ouders, met een verhoogd risico wanneer die als zelfstandige werkzaam zijn. Juist deze kinderen vormen een groot deel van de doelgroep van de Sinterklaasbank.

Afgelopen jaren is gebleken dat veel charitatieve instellingen en stichtingen zich richten op dezelfde “gangbare” doelgroepen. De Sinterklaasbank steekt daarom enorm veel energie in het vinden van de echte verborgen armoede en is extra kritisch ten aanzien van haar bestaande doelgroep. Dit om ongelijkheid te voorkomen”.

Wanneer je zelf in deze situatie zet meld je dan aan bij de sinterklaasbank. En wanneer je wel iets kan missen, hieronder geef ik je het linkje waar je kan doneren.

Met een kleine donatie kan ieder kind Sinterklaas vieren:

https://www.sinterklaasbank.nl/donatie/

 

Nu ben ik erg benieuwd of jullie Sinterklaas gaan vieren. Zo,ja hoeveel geef jij uit aan cadeau’s? En mocht je het echt nodig hebben, zou jij dan gebruik maken van de sinterklaasbank? Laat hieronder een reactie achter.

 

8 thoughts on “De Sinterklaasbank, want ieder kind heeft recht op de Sint.

  1. You are a racist, moronic, willfully ignorant waste of air.You have all the flaws you ascribe to others.You can say that “anonymous”. You can be venomous and caustic, but then hide behind anonymity in the process. That makes you a coward in my book. You can dish it, but I gather you can’t take it. Is this a modus operandi of you folks?-=t=-

  2. My spouse and i felt so fortunate that Jordan could deal with his investigation because of the precious recommendations he acquired from your own site. It is now and again perplexing to simply always be offering instructions that the others might have been selling. And we all discover we now have you to be grateful to for that. These illustrations you have made, the simple website navigation, the relationships your site give support to promote – it is many overwhelming, and it’s letting our son in addition to the family imagine that the situation is thrilling, which is certainly rather mandatory. Thanks for all!

  3. I am wholly confused aswell, but I do like that they re-worked and re-used old designs instead of designing some new stuff that doesn't actually represent the brands true aesthetic at allxo Camillap.s I started a youtube channel, check it out

  4. Wat fijn zeg. Ik weet wat armoede is en was destijds blij dat mijn moeder wat centen toeschoof voor een cadeau. Vaak begin ik zelf al enkele maanden vooraf in te zamelen. Dingen die je ergens gratis bij krijgt… dat zijn de schoencadeau’s.

  5. Wat een mooi initiatief. Wij geven er niet veel geld aan uit, maar mijn kleine vent wordt deze maand 15 maanden en die snapt daar nog niks van dus iets kleins is voor hem net zo waardevol. Ik denk ook niet dat ik er honderden euro’s aan uit zou geven, maar het is wel leuk om iets te kopen. Ook om hem straks zijn schoentje te laten zetten als hij het wel begrijpt. Het is dus erg fijn dat ze dit ook voor anderen mogelijk maken!

    Ik denk niet dat ik mezelf snel zou aanmelden. Net wat je zegt, je kunt ook naar de Action of zelf iets maken of…? Ik weet het niet, ik zou er ongetwijfeld wel iets op vinden. Of heel erg zuinig doen en het hele jaar goed de aanbiedingen in de gaten houden op speelgoed. Maar dat is natuurlijk makkelijk praten als je niet in de schoenen staat van deze gezinnen.

Comments are closed.