De Sinterklaasbank, want ieder kind heeft recht op de Sint.

De Sinterklaasbank, want ieder kind heeft recht op de Sint.

Laten we even alle discussies omtrent zwarte piet opzij zetten. ( ik ben zelf getint) En plaats je in het hoofdje van een kind. Want hoe je het draait of keert, het is echt een feest waar bijna al kindjes naar uitkijken. Maar wat nou als je geen geld hebt om een cadeautje te kopen voor jouw kind? 

sintHoe leg je jouw kind uit dat Sinterklaas haar/zijn deur is voorbijgelopen? Dat is simpelweg gewoon niet uit te leggen. Ik kan je nu wel alle tips gaan geven dat je voor weinig geld iets bij de Action kan kopen of zelf iets kan maken. Dat is uiteraard allemaal mogelijk en net zo waardevol. Maar dit is voor de mensen bedoeld die ook daar het geld niet voor hebben. Maar dit artikel is ook bedoeld voor de mensen die het wel hebben en anderen blij willen maken.

De Sinterklaasbank

De sinterklaasbank heeft in mijn ogen daar een prachtige oplossing voor bedacht. De sinterklaas bank maakt alle kindjes blij met een cadeau waarvan de ouders het echt niet kunnen betalen. Ouders die om wat voor reden dan ook moeten leven van een uitkering of zo diep in de schulden zitten dat er niets extra overblijft. in 2016 zal de sinterklaasbank 5000 kinderen uit arme gezinnen blij maken!

sinterklaasbank

 

Het volgende stukje heb ik letterlijk overgenomen van de sinterklaasbank omdat zij het beste kunnen uitleggen wat ze precies doen:

“De Sinterklaasbank is opgericht in 2006. We worden steeds groter, maar blijven betrokken doordat vrijwilligers binnen en voor hun woonomgeving werken en deze er ook bij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan scholen, bejaardentehuizen, ondernemers enz. De vrijwilligers doen er acties om geld te genereren maar werken ook aan een stukje bewustwording. Armoede is vaak dichterbij dan mensen denken.  Dit alles creeërt betrokkenheid.

Alle vrijwilligers en het bestuur doen dit naast hun baan. Gewoon van achter de keukentafel. Niemand bij ons krijgt betaald en we doen ook niet aan “onzin” vergoedingen. Wij doen dit allemaal vanuit ons hart. Achter onze stichting staat geen “bedrijf”. Wij krijgen geen subsidie en hebben geen structurele inkomsten. Elk jaar is het weer spannend wat we aan geld binnenhalen en hoeveel kinderen we het jaar erop blij kunnen maken.

Uit gegevens van het Sociaal Cultureel Planbureau, Armoede signalement 2014 blijkt dat er veel armoede heerst onder kinderen. Van de 400.000 in armoede levende kinderen heeft 2/3 werkende ouders, met een verhoogd risico wanneer die als zelfstandige werkzaam zijn. Juist deze kinderen vormen een groot deel van de doelgroep van de Sinterklaasbank.

Afgelopen jaren is gebleken dat veel charitatieve instellingen en stichtingen zich richten op dezelfde “gangbare” doelgroepen. De Sinterklaasbank steekt daarom enorm veel energie in het vinden van de echte verborgen armoede en is extra kritisch ten aanzien van haar bestaande doelgroep. Dit om ongelijkheid te voorkomen”.

Wanneer je zelf in deze situatie zet meld je dan aan bij de sinterklaasbank. En wanneer je wel iets kan missen, hieronder geef ik je het linkje waar je kan doneren.

Met een kleine donatie kan ieder kind Sinterklaas vieren:

https://www.sinterklaasbank.nl/donatie/

 

Nu ben ik erg benieuwd of jullie Sinterklaas gaan vieren. Zo,ja hoeveel geef jij uit aan cadeau’s? En mocht je het echt nodig hebben, zou jij dan gebruik maken van de sinterklaasbank? Laat hieronder een reactie achter.