Slimme kledingtips op een kleiner budget

Een leuke garderobe kan je ook samenstellen  met een kleiner budget. Het vraagt wel aandacht en tijd! Maar dat heb je ook nodig om te shoppen. Het mooie van een garderobe opbouwen met een kleiner budget is, dat het ook nog duurzamer is. Dus goed voor je portemonnee en voor het milieu!

Het stappenplan met een kleiner budget

 • Stap een is, ruim de kledingkast op! Als je een kleiner budget hebt moet je niet hamsteren. Want dat vult je kast onnodig met kleding die je toch niet draagt en dat is weer frustrerend.
 • Sorteer de kleding uit die je niet meer past (te groot of te klein), die je meer dan 2 jaar niet gedragen hebt, en versleten of defecte kledingstukken (repareer deze of doe ze in de zak van Max).
 • Ruim je kleding weer netjes in en hang alles op kleur en of soort. Dit creëert overzicht! Nu kan je makkelijk zien waar je veel van hebt of juist veel te weinig van. En daar kan je gericht op zoek naar gaan.
 • Maak nieuwe combinaties met wat je al hebt! Doe inspiratie op bij Pinterest, en zoek zelf uit de kast waar je mee kunt werken. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat grote truien prima staan op de knielengte rokken. Zo had ik weer frisse nieuwe combinaties zonder ook maar iets te kopen.

Waar vind je goedkope kleding?

 • Ga op zoek in tweedehands winkels. Vaak worden daar duurdere merken voor een kleine bedrag verkocht. Altijd leuk om iets moois voor een klein prijsje te vinden. Tweedehands kleding winkels met betere kleding vind je vaak in de buurt van duurdere woonplaatsen. Dus in het Gooi, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, etc…
 • Als je duurdere kleding hebt die je kwijt wilt, breng het naar de tweedehands winkel of zet het op Marktplaats of Vinted.
 • Is een kledingstuk net te lang, te weid of saai? Overweeg om het te vermaken of te verven. Kleine moeite en hoppa – van iets ouds word iets nieuws. 
 • Webshops zijn geweldig! Bijna alle webshops hebben in het menu SALE, en dat gedurende het hele jaar. Ook ook als er geen sale is in de winkels.

Dit telt ook voor kinderkleding!

Die kinderen groeien voor je het 2 maten in een nacht, en elke keer dure nieuwe kleding te halen wil je ook niet. Zo ging ik dus lekker shoppen bij Schattige Babykleertjes waar behalve een Babykleding sale dus ook een hele fijne Kinderkleding sale!

Mijn jongste dochter gaat door enorme groeispurten, en zo kwam het dus dat ze opeens niets meer paste. Gelukkig kreeg ik van een goede vriendin een mega doos met kleding van haar dochter. Veel daarvan was ook bijvoorbeeld van Name It en Quapi, merken die je ook bij Schattige Babykleertjes kunt vinden, en dus lekker lang mee gaan. Miya had wel nog wat dingetjes nodig, en zo vonden wij:

 • 2 frisse witte shirtjes met leuke tekst
 • een tuinpakje
 • 2 lekker losse en zachte broeken
 • een heerlijk superzacht lente/zomer jasje
 • en nog 2 superleuke jurkjes

Allemaal fijne merken, goede kwaliteit die na veel wassen nog mooi blijven en goed zitten. Mijn meisje is echt 1 die veel valt en in de plassen duikt, en dan is het wel belangrijk dat ze goede kleding aan heeft. In haar geval is namelijk heel goedkoop vaak na een paar x dragen klaar voor de kliko.  Met een beetje mazzel valt ze niet zo hard dat het stuk gaat en kunnen we het weer aan andere kinderen geven. Net zoals ik dat ook heb gehad.

De kleding op de foto’s is allemaal van Schattige Babykleertjes!

Waar shop jij graag in de sale?

 

Spread the love