5 Heerlijke soep recepten op een budget

Persoonlijk ben ik gek op soep. Het is -in mijn ogen- het leukste gerecht om te maken, en je kunt er eindeloos mee variëren. Daarnaast heb je de prijs helemaal zelf in de hand en is het een maaltijd die eigenlijk iedereen wel lekker vind. Juist omdat er zoveel variatie mogelijk is!

Wortelsoep

Op de eerste plaats staat wortelsoep, dit omdat deze het vriendelijkst is voor de portemonnee, en eigenlijk even lekker als de rest. Ik baal er soms van dat ik niet meer van dit soort receptjes ken: die gewoon echt niks kosten en dat ook nog eens goed voor je is. Omdat de basis van wortelsoep ook echt wortelen zijn is de prijs heel gunstig, een kilo winterpenen kost momenteel 80 á 90 cent. Geen zorgen; hoewel je de soep van winterpenen maakt is het geen typische wintersoep. De zoetigheid van de wortel houdt de soep zomers.

Mosterdsoep

Mosterdsoep is al een stuk minder zomers dan de wortelsoep, maar nog geen echte wintersoep. De soep is lekker romig, maar dat romige komt niet van, zoals je misschien denkt: room, maar van champignons. Die champignons kook je mee, en die gaan daarna ook door de staafmixer. Dit doet de soep zoveel goeds, en het is nog eens veel gezonder dan room gebruiken.

Pompoensoep

Pompoensoep is een beetje zoet, maar ook lekker pittig. De combinatie van die twee smaken maakt dat ik dit een heel interessant soepje vind. Zoet is de eerste smaak die je proeft, de nasmaak is een stuk pittiger. Super leuk om eens te proberen. Hoewel ik hem heel pittig echt een soep voor de winter vind, vind ik hem milder ook heel erg geschikt voor de warmere dagen.

Tomatensoep

Tomatensoep, vroeger vond ik het maar niks, maar nu ik wat ouder (en wijzer) wordt vind ik het ineens heerlijk. Wel zelfgemaakt, van tomaten. Niet uit zak of blik, dat vind ik minder lekker, maar ook echt zonde. Deze soep van AH is zeker de moeite waard om te proberen.

Slasoep

Dit recept heb ik nog nooit gemaakt, maar lijkt mij echt heel erg lekker. Als ik zo naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik lekkere, zomerse producten. Daarnaast is de soep ook heel erg puur, weinig kant-en-klaar en lekker zelf maken. Ik denk dat de komkommer en sla een goede combinatie vormen voor lichte, frisse soep. Zeker het proberen waard!

Heb jij nog een lekker recept voor soep? Deel het dan vooral in de reacties.