PERSOONLIJK

Staycation | Lekker thuis op vakantie deze zomer

Het klinkt natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan naar verre oorden maar ook thuis kun je een heerlijke vakantie hebben. Het wordt steeds populairder om een staycation te houden. Een staycation betekent dat je in eigen huis vakantie viert. Je bent vrij maar blijft gewoon thuis. Vandaag deel ik alles wat je moet weten over een staycation en een aantal leuke tips voor tijdens jouw staycation.

Niets moet, alles mag op een staycation

Een groot punt van een staycation is dat je wel vrij bent maar gewoon thuis blijft. Het is dus heerlijk, want je moet helemaal niets. Je hoeft niet naar je werk, je hoeft de kinderen niet naar de opvang te brengen en je hebt dus alle tijd. Je kunt geheel zelf bepalen wat je allemaal wilt doen. Niets moet, alles mag. Dat is het heerlijke gevoel van een staycation.

Ontdek de leukste plekjes in jouw eigen stad

Op vakantie ga je vaak op zoek naar de leukste plekjes in een stad. Waar je kunt gaan eten of iets kunt drinken, de leukste winkels enzovoort. Dat doe je niet vaak genoeg in je eigen stad. Tijdens een staycation heb je voldoende tijd om eens in eigen stad te gaan ontdekken wat er te doen is. Op vakantie kook je ook niet vaak, dus tijdens een staycation hoeft dat ook niet. Ga lekker uit eten en kies voor een heerlijke rustige week.

Haal vakantie in huis en tuin met de staycation

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je die vakantie sfeer gewoon in huis haalt. Een hangmat in de tuin kan al voor een vakantie gevoel zorgen. Daarnaast kun je veel lekker eten in huis halen en andere luxe dingen die je normaliter alleen op de vakantie eet. Het is heerlijk om van je huis een soort resort te maken waar je van alles kunt pakken en gebruiken. En vaak is het super makkelijk om van je huis een resort te maken.

 

Reacties uitgeschakeld voor Staycation | Lekker thuis op vakantie deze zomer