Stichting jarige job..ieder kind verdient een verjaardag.

“Lang zal jij leven lang zal jij leven” Sta jij er bij stil dat wanneer jij dit voor jouw kind zingt er in veel gezinnen helemaal geen verjaardag gevierd kan worden. 

Stichting jarige job

Wist jij dat er in Nederland ongeveer 60.000 kinderen geen verjaardag vieren. Sommige kinderen die op hun verjaardag thuis blijven. Waarom? Omdat er geen geld is om te trakteren op school. Er is geen geld voor traktaties, cadeautjes zelfs taart zit er niet in. Het is toch dramatisch dat dit mogelijk is een land zoals Nederland. Kinderen die dag in dag uit gebukt gaan onder armoede met als gevolg dat zelfs wat de mooiste dag moet zijn voor ze, een dag van schaamte en verdriet is. Dit mag toch niet? Dat is dus het doel van stichting jarige job om deze ellende te stoppen. Zoals ik al eerder heb aangegeven in mijn blog over armoede, echte armoede zie je niet dat zijn de mensen die zich zo schamen en er niet voor uit durven te komen.

Stichting Jarige Job is op 26 februari 2010 opgericht door Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Het is geïnspireerd door de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib en Barbara. Door het overweldigende aantal cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in arme gezinnen aan toeging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden. Stichting Jarige Job is vernoemd ter herinnering aan Job Lloyd, broer van Huib. ( bron stichting jarige job)

Wat doet stichting jarige job?

Jarige job helpt deze kinderen door ze juist 1x per jaar een onvergetelijke dag te geven. Jarige job geeft geen geld maar stuurt anoniem een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taart mix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag weer een echt gezinsfeest! En de kloof tussen arm en rijk wordt een beetje gedicht. Deze box is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, sociaal gezien is het voor deze groep zo belangrijk om hun verjaardag te kunnen vieren.

Mensen die staan ingeschreven bij de voedselbank is een feit dat ze in nood verkeren, stichting jarige job werkt samen met deze instantie zo komen ze erachter welk kind in aanmerking komt om een box te ontvangen.

Wat kan jij doen?

Stichting jarige job heeft uiteraard hulp nodig om te kunnen blijven bestaan. Je kan geld doneren, maar ook acties bedenken zoals een sponsorloop, rommelmarkt, statiegeld flessen. Vaak weet je niet wat je moet vragen op je verjaardag? Zeg tegen mensen dat ze  iets kunnen uitzoeken bij de verjaardagswinkel van stichting jarig job. Dit is een hele bijzondere winkel want hierin bestel je cadeaus, wat lekkers of een hele verjaardagsbox voor een kind dat zijn verjaardag niet kan vieren. Een beter cadeau kan je niet vragen toch?

Stichting jarige job box
Stichting jarige job box

 

Wanneer jezelf in deze situatie zit, weet dan dat er mogelijkheden zijn om jouw kind een leuke dag te bezorgen. Deze stichting is er maak er dan ook gebruik van, het feit dat jouw kind er niet achter komt van wie het komt maakt het speciaal vind ik.

Heb jij weleens een verjaardag niet kunnen vieren?