Thuis op vakantie doe je zo

Heerlijk thuis op vakantie!

Het klinkt natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan naar verre oorden maar ook thuis kun je een heerlijke vakantie hebben. Het wordt steeds populairder om een staycation te houden. Een staycation betekent dat je in eigen huis vakantie viert. Je bent vrij maar blijft gewoon thuis. Vandaag deel ik alles wat je moet weten over een staycation en een aantal leuke tips voor tijdens jouw staycation.

Niets moet, alles mag op een staycation

Een groot punt van een staycation is dat je wel vrij bent maar gewoon thuis blijft. Het is dus heerlijk, want je moet helemaal niets. Je hoeft niet naar je werk, je hoeft de kinderen niet naar de opvang te brengen en je hebt dus alle tijd. Je kunt geheel zelf bepalen wat je allemaal wilt doen. Niets moet, alles mag. Dat is het heerlijke gevoel van een staycation.

Ontdek de leukste plekjes in jouw eigen stad

Op vakantie ga je vaak op zoek naar de leukste plekjes in een stad. Waar je kunt gaan eten of iets kunt drinken, de leukste winkels enzovoort. Dat doe je niet vaak genoeg in je eigen stad. Tijdens een staycation heb je voldoende tijd om eens in eigen stad te gaan ontdekken wat er te doen is. Op vakantie kook je ook niet vaak, dus tijdens een staycation hoeft dat ook niet. Ik weet niet of we al uit eten kunnen gaan in de vakantie.  Maar picknicken ergens zal vast wel kunnen. En anders bestel je lekker vaak take out van de vele restaurants die nu bezorgen.

Haal vakantie in huis en tuin met de staycation

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je die vakantie sfeer gewoon in huis haalt. Een hangmat in de tuin kan al voor een vakantie gevoel zorgen. Omdat je bespaart op vakantie kun je van de tuin ook echt een lekkere vakantie plek maken. Met tuinmeubelen van Hartman heb je net even wat extra style zonder meteen veel geld kwijt te zijn. Denk verder aan een zwembad en iets van een zandbak, en je hebt een heerlijke zomertuin.

Nog een tip is om lekker exotische hapjes uit andere landen te maken. Vaak koken ze in tropische landen met veel verse groente en rijst. Laat dat ook nog eens heel lief zijn voor de portemonnee!

Fijne vakantie!

heerlijk thuis op vakantie

Spread the love

2 reacties op “Heerlijk thuis op vakantie!”

  1. Pingback: Het Portugese landleven - Mama lifestyle mét een strikje

Reacties zijn uitgeschakeld.