Volg een thuiscursus, werk aan je toekomst

Het is algemeen bekend dat je nu eenmaal scholing nodig hebt. Niet iedereen heeft zijn school afgemaakt, of gestudeerd in een markt waar nu vraag naar is.
Ik heb zelf mijn meeste cursussen bij de NHA gevolgd. Ik ben heel slecht op school, en kan mij gewoon niet concentreren. Leraren vond ik vaak saai, en waren nooit in voor een discussie of een gesprek over een bepaald onderwerp. Het moest zoals dat vonden. Al snel kwam ik dus bij thuiscursussen terecht. Ik heb PR, Marketing en Sociale Hygiëne gedaan. Ook heb ik via andere bedrijven massage en yoga cursussen gevolgd. Daar had ik wel een aantal praktijk dagen, maar de theorie was lekker thuis. Nu volg ik een vervolg marketing opleiding, en heb ik eindelijk de thuiscursus voedingsdeskundige aangevraagd. Deze cursus wil ik doen omdat ik op mommylovespink.nl best veel over voeding blog, maar ook omdat ik zo lang ziek ben geweest. Daardoor kreeg ik weer een enorme spanningshoofdpijn, en heb geleerd dat bepaalde voeding dat erg kan verbeteren. Dus daar moet ik meer van weten!

Waarom een thuiscursus?

Met een thuiscursus kom je echt verder. Een werkgever houd van personeel dat up to date blijft en is, maar ook voor jezelf is het de manier om jezelf beter te verkopen, of een nieuw beroep te beginnen. Een thuiscursus kun je nl doen op de tijden en dagen dat het jou uitkomt. Je kunt er zo snel of langzaam over doen als je wilt, en dat is wel een heel rustgevend gevoel. de stress is weg.

Ik zat altijd te hyperventileren voor een examen, ik word soms echt heel benauwd van de stress. En daarom is een thuiscursus zo fijn, je kunt zo vaak oefenen als je wilt, en vaak zijn de examens gewoon via de computer.

Als goed voorbeeld, ik word nog steeds als freelancer geboekt om mijn PR&Voorlichting cursus. En de trainingen die ik heb gehad voor fotografie, daar heb ik enorm profijt van. Dus zit je thuis om wat voor reden dan ook, een cursus kan je die extra push geven om weer van de bank af te kunnen komen, of jezelf te verrijken met kennis.

Volg jij wel eens een cursus?

1 thought on “Volg een thuiscursus, werk aan je toekomst

  1. [* WordPress Simple Firewall plugin marked this comment as “trash” because: Failed GASP Bot Filter Test (checkbox). *]
    Wat super knap van je zeg!
    Ik doe een thuisstudie hbo toegepaste psychologie via het NTI en ik heb echt moeite met geen leraren die je even op je vingers tikken haha! En de discipline er weer mee bezig te gaan.
    Dus echt respect!

Comments are closed.