Redactie tip: Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje

Hoeveel ouders zijn het zat om de hele dag thuis door te brengen? Je kijkt naar buiten en ziet dat het een prachtige dag is om die fiets van je uit de schuur te halen en je kleintje mee te nemen voor een ritje door de buurt.

De Thule Yepp Nexxt Maxi

Om dat te doen, heb je de juiste uitrusting nodig en we zijn hier om je te helpen het beste fietsstoeltje voor je kind te vinden. Wij zijn zelf enorm fan van de award winning Thule Yepp Nexxt Maxi. Ik heb dit prachtige fietszitje sinds 2017 in mijn bezit en heb samen met onze dochter er uuuuuuren mee gefietst. Lees hier de 6 redenen waarom je voor de Thule Yepp Nexxt Maxi zou moeten gaan. En als extraatje krijg je verderop in het artikel nog even een indruk van hoe je dit mooie fietszitje kunt bevestigen.

Welke eisen stel je aan een goed fietszitje?

Net als met autostoeltjes en kinderwagens, is er een énorm groot aanbod aan fietsstoeltjes. Hoewel ze qua gebruiksgemak en design vaak wel verschillen zijn ze in kwaliteit over het algemeen wel vergelijkbaar. Let bij het aanschaffen van een fietsstoeltje er vooral op dat het zitje voldoet aan de Europese Veiligheidsnormen (EN 14344). Zo weet je zeker dat jullie veilig op pad gaan.

Verder is het belangrijk om erop te letten dat :

•Je een fietsstoeltje koopt met een veilige gordel. Een gordel waarmee je kindje vast zit bij de schouders én het kruis. De gordels van het zitje minimaal 20 millimeter breed zijn. 
•Dat je de voetjes kun kunt vastzetten met een riempje.
•Het fietszitje een rugleuning heeft die voldoende bescherming biedt aan zowel de achterkant als zijkant.
•Je kind niet bekneld kan raken of ergens bij kan waardoor hij zichzelf pijn kan doen.
•Het fietszitje geen scherpe randen, openingen of hoeken heeft.
•Het fietsstoeltje reflecterende stickers of reflectoren op de achterzijde heeft.

Extra veiligheid? Kies voor een windscherm.

Met een windscherm houdt je niet alleen wind, vliegjes en regen uit het gezicht van je kleintje, maar het biedt ook extra bescherming. Stel je krijgt een ongeluk op de fiets, dan is de kans kleiner dat je kindje hard valt en zijn handjes of gezicht openhaalt aan het asfalt. Brrr. Alleen de gedachte maakt me al aan het rillen.

Hoe je de Thule Yepp Nexxt Maxi bevestigt.

Het bevestigen van de Thule Yepp Nexxt Maxi is easy-peasy. Check onze video maar eens waar we dit haarfijn voor je uitleggen: wees overigens niet te hard voor mijn man, die heeft echt zijn best gedaan maar is nogal statisch haha!

Wat vind jij van de Thule Yepp Nexxt Maxi?

Spread the love