Slimme tips om goedkoper een auto te kopen 1

Tips om goedkoper een auto te kopen

De kosten in het leven zijn hoog. En dan is een auto wel 1 van de grotere uitgaven die je maakt die helaas vaak wel noodzakelijk is. Want laten we wel zijn, het is soms gewoon nodig. Vooral met meerdere kinderen, of als je afgelegen woont bijvoorbeeld. Hieronder een paar tips om de aanschaf van een auto wat voordeliger te maken.

Neem iemand met verstand van zaken mee

Echt waar, dit is mijn belangrijkste tip. Als je het zelf weet nog beter, maar anders neem je iemand mee. Wij hadden een vrouwtje die onze auto kwam kopen, en de arme vrouw was al aan haar vierde auto van het jaar. Elke keer een miskoop gehad en opgelicht. Van dat geld had ze gewoon naar een garage kunnen gaan en daar een auto kunnen kopen. Je bent bij een gerenommeerde garage misschien meer kwijt zijn, maar de kans dat je opgelicht wordt is wel weer kleiner. Plus dat je dan vaak ook garantie hebt op de auto. Dat maakt de extra kosten dan weer een beetje goed.

Ga op je gevoel af, maar luister ook echt naar advies. Maak een lijstje met vragen, dan ben je maar die irritante zeurvrouw, je hoeft niet met ze op de koffie je gaat heel veel geld uitgeven. Je mag echt vragen stellen. Bijvoorbeeld is die opknapper of de “kan prima nog een ronde mee” wel echt goed? Bedoelen ze daarmee een rondje Barneveld, of een paar jaar?  Kijk goed naar krassen, deuken, werkt alles naar behoren. Je hebt gewoon geen zin om na aankoop na 3 dagen bij een garage honderden euro’s kwijt te zijn. Hoe schattig roze de auto dan ook mag zijn op zo een moment. Laat je niet verblinden.Slimme tips om goedkoper een auto te kopen 1

Kijk eens in Duitsland voor een auto

Bij veel dingen geld: hoe eer aanbod hoe goedkoper. Dit is ook in Duitsland zo. Er is nou eenmaal meer aanbod.  Een auto kopen in Duitsland kan dus goedkoper zijn. Vaak heb je ook een grotere auto voor minder geld dan dat je er hier voor zou betalen. Er zitten natuurlijk wel wat import en export regels aan vast,  dus die moet je zeker niet overslaan voor je naar Duitsland gaat. Op het moment zijn er natuurlijk ook de corona regels, dus kijk even of je nu überhaupt daar wel wat mag kopen.

Speur het internet af

Kijk op Marktplaats bijvoorbeeld niet alleen in jouw stad, maar als je een lift kunt krijgen ook in een andere stad in Nederland. Dit geeft je veel meer kansen en opties. Wel vervelend als die auto niets blijkt te zijn achteraf, maar wel meer kansen. Er zijn heel veel louche auto aanbieders online, dus eerst bellen hoe vervelend dat ook kan zijn. Vaak hoor je aan de manier van praten al of je die kant op wilt rijden of niet.

Veel succes!

 

Spread the love