Tips voor Google+

Nog te weinig van ons maken goed gebruik van Google+, maar met deze tips, moet het een makkie zijn voor je om het niet meer te vergeten.

Tips voor Google+

  • Google+ houd van een juiste foto
  • 3 regels waarvan 1 vraag waarin je de lezer uitnodigt om verder te lezen – Ben je benieuwd…? Lees je mee om..? Wil jij weten…? -met het gebruik van #hashtags.
  • Wil je goed gevonden worden op Google, dan moet je ervoor zorgen dat Google+ jouw vriendje is. Google vind het namelijk fijn als je zijn service gebruikt, en plaatst jou rustig hoger als tegenprestatie. Als je een artikel post op G+ raakt deze veel sneller geïndexeerd. Vroeger zocht Google nog op Twitter voor nieuwe links, maar sinds die nofollow zijn geworden, gaat dat niet meer. Links die op G+ gedeeld worden zijn follow-links en ze geven linkwaarde door. Dit is een belangrijk verschil met andere sociale netwerken, waar alle links nofollow zijn. Het gaat hier wel enkel over de link naar het artikel die onderaan je post verschijnt en niet over andere links die je in je post verwerkt.  Gebruik hiervoor de deel je link optie, en niet de foto. De foto is nl geen follow link.
  • Word lid van een aantal communities in jouw niche. Of bijvoorbeeld van een bloggergroep als Dutch Bloggers. Door interactief met andere leden van G+ bezig te zijn, verschijn je op meerdere timelines, en vergroot zo je bereik.
  • Lees hier nog een infographic over Google+

Photo by austenten

Spread the love