Met de trein door Europa reizen

Je vliegt tegenwoordig overal makkelijk heen. Het is niet zo duur meer, en bovendien erg snel. Maar er zitten ook nadelen aan het vliegtuig. Zo is het extreem slecht voor het milieu, en bovendien zie je niks van je reis. Die twee dingen worden opgelost door te reizen met de trein.

Treinreizen is weer een stuk populairder aan het worden. Treinkaartjes worden steeds goedkoper ook. Hier kun je wat tips vinden over hoe je dit kunt doen, en natuurlijk ook een paar bestemmingen als tips!

Apps

Met verschillende apps kun je voordelig door heel Europa reizen. Je kunt verschillende organisaties met elkaar vergelijken. Zo kun je bij sommige bedrijven in andere landen reizen met een pas dan bij een ander bedrijf. Voordat je een reis boekt is het dus handig om te bedenken waar je ongeveer heen wilt gaan. Uiteraard blijf je erg veel vrijheid houden, en kun je alsnog kiezen waar en wanneer je heen wilt! Dat is het voordeel van de pas; je bent compleet flexibel in zowel de bestemming als de data van je reis.

 

Oost-Europa

 

Veel treinreizers gaan op weg naar het oosten van Europa, omdat het hier relatief goedkoop is en je er bovendien gemakkelijk kunt komen met de trein. Vaak geen reizigers via Praag, Budapest, en Bratislava verder naar een land als Kroatië. Een paar dagen per stad en dan weer verder; een ideale vakantie! Het fijne aan de trein is dat je een stad gewoon weer wat sneller kunt verlaten, als blijkt dat deze toch niet zo goed bevalt. De treinen in Oost-Europa zijn iets minder goed geregeld dan in Nederland, maar toch kun je er een groot deel van de tijd vanuit gaan dat de treinen gewoon volgens dienstregeling rijden. De treinen zijn wel erg comfortabel, en vaak kun je er ook een nachtje slapen.

 

Thalys en Eurostar

 

De Thalys en Eurostar zijn vaak uitzonderingen op de goedkopere treinkaartjes. Sommige diensten hebben ervoor gekozen om ook reizen via deze maatschappijen aan te bieden, maar meestal is dit niet het geval. De Eurostar is de hogesnelheidstrein naar Londen, en de Thalys gaat naar Brussel en Parijs. Als je dus echt een lange reis wilt maken, en zowel het oosten als het westen van Europa wilt bezoeken, kun je het beste een dienst kiezen die beide ondersteunt. Toch is het aan te raden om een aparte vakantie in te lassen voor Oost-Europa. Je zult merken dat het zitten in een trein toch vermoeiender is dan je zelf denkt. Een stedentrip naar een stad als Parijs of Londen is makkelijker los te boeken, aangezien deze treinreizen wat korter zijn.

Spread the love