Trendkleuren in huis 2020/2021

Trendkleuren in huis 2020/2021

Ben je aan het verbouwen, heb je net een nieuw huis of kan je interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Laat je dan inspireren door de kleuren trends van 2020/2021. In dit blog delen wij welke kleuren onmisbaar zijn in je interieur en hoe je deze het beste kunt verwerken, lees je mee?

Oudroze

Roze is echt niet meer alleen voor meisjes, je kunt voortaan de kleur roze in je hele interieur verwerken. Vooral oudroze zien we in 2020 veel voorbij komen. Denk dan aan oudroze als kleur voor op de wand, maar ook als meubels of decoratie. Plaats bijvoorbeeld een oudroze fauteuil of misschien durf je een oudroze bank wel aan. Combineer het met lichtgrijs om het geheel rustig te houden. Liever geen oudroze meubels, maar wil je de kleur wel graag gebruiken? Ga dan op jacht naar accessoires! Bijvoorbeeld een mooie vaas (inclusief roze droogbloemen), een schilderij of kussens voor op de bank.

Groen

Groen is hot! Eigenlijk is groen al jaren een kleur die we veel zien in het interieur, maar ook in 2020 is hij niet te missen in het kleurbeeld. Ook met groen kun je alle kanten op. Zo hebben wij zelf in onze slaapkamer een wand groen geschilderd, zo gebruik je het als kleuraccent. Maar ook een groene bank, eetkamerstoelen of groen vloerkleed is prachtig in bijna ieder interieur. Bij groen denken we natuurlijk ook aan planten en ook dat is helemaal van nu. Je kunt niet genoeg planten hebben! Naast dat het kleur brengt in je woning, staat het ook nog eens gezellig. Dat wordt een tripje naar het tuincentrum!

Zwart/antraciet

Zwart is niet officieel een kleur, maar het is momenteel niet weg te denken uit het huidige kleurenbeeld. Zwarte details zijn stijlvol en passen in ieder interieur. Zo hebben wij gekozen voor een aantal zwarte toevoegingen in ons interieur, zoals zwarte wandplankjes, zwarte poten onder de eetkamerstoelen en zwarte decoratie. Maar je kunt natuurlijk ook all-in gaan met een zwarte keuken, stalen deuren of chique zwarte kledingkasten. Donkere kleuren geven een chique uitstraling aan je interieur.

Pasteltinten

Is zwart je iets te gek? Dan hebben we goed nieuws, want ook pasteltinten zijn een trend dit jaar. In combinatie met bijvoorbeeld oudroze als hoofdkleur, krijg je zo een prachtig en rustig interieur. Bij pastelkleuren kun je denken aan babyblauw, zachtgeel, lichtgroen en beige. Rustige tinten die je goed samen kunt combineren. Plaats bijvoorbeeld verschillende pastelkleuren eetkamerstoelen, kussens op de bank of wanddecoratie. Er zijn eindeloze combinaties mogelijk! Vooral wanneer je van een rustig interieur houdt, is het gebruik van pastelkleuren zeker aan te raden.

Wat is jouw favoriete trendkleur? En zou je deze zelf gebruiken in je interieur?

Trendkleuren in huis 2020/2021

 

Spread the love