Lowbudget trouwen

10 tips voor een geslaagde low budget bruiloft.

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? En wil je graag een onvergetelijke dag met jouw krappe budget? Lees snel verder hoe je low budget, een top dag kan hebben.

Low budget trouwjurk

Ik ken bijna geen enkele vrouw die ervan niet droomt dat ze op haar grote dag de witte jurk draagt en richting haar ware liefde loopt. Is dat een sprookje? Nee, hoor het is zeker haalbaar om jouw droomjurk te vinden. Heb je ooit gedacht aan Marktplaats? Hier vind je zoveel trouwjurken. Nieuw, maar ook 2e hands. Vaak vind je juweeltjes van jurken, bruiloften die om een of andere reden niet zijn doorgegaan kunnen jouw kans zijn om net die ene jurk te vinden. De volgende jurk vind ik persoonlijk erg prachtig. Deze kan je kopen bij Bonprix voor 87,99 ongelofelijk he?! Kijk ook eens op AliExpres daar vind je zelfs trouwjurken voor 32 euro…

 

Bonprix

Goedkope trouwlocatie’s

Bedenk een leuk thema voor jouw grote dag en werk daar om heen. Heb je een tuin? Vier het in je achtertuin. Organiseer bijvoorbeeld een barbecue of een picknick. Bij de Action vind je genoeg spulletjes hiervoor die bij jouw thema passen. Of vier het op zijn Amerikaans. Laat iedereen wat lekkers meenemen. Resultaat? Heel veel soorten eten en erg gezellig ook. Handige tip, trouw op een maandagochtend om 09.00 dan vermijd je al die hoge kosten want in veel gemeenten is het gratis trouwen op de maandagochtend. Gratis trouwen wordt zo genoemd omdat de kosten veel lager zijn dan bij een ‘normale’ huwelijksvoltrekking. Het is dus niet helemaal gratis. Er zijn altijd legeskosten aan verbonden. Zo heb je bijvoorbeeld een uittreksel uit het bevolkingsregister nodig. Dit kost vaak minder dan vijftien euro om aan te vragen. Helaas kan je geen gasten meenemen naar de gemeentehuis. Om het toch te vieren kan je jouw gasten jullie laten opwachten na de ceremonie, drink ergens samen koffie, dan laat je het daarbij mocht je geen zin hebben in een feest. Jouw huwelijksnacht kan je dan samen vieren in een hotel die jij goedkoop hebt geboekt omdat je geboden hebt bij Vakantieveilingen.

Tuin Feest

Fotograaf

Een fotograaf inhuren is erg prijzig. Denk ook hierin wat ruimer. Natuurlijk wil je herinneringen van jullie dag. Doe navraag in jullie omgeving. Wie staat net aan het begin van zijn carrière en wilt graag ervaring opdoen? Voor een klein bedrag komen deze mensen graag fotograferen. Het is dan een win win situatie. Maar denk ook eens aan neefjes/nichtjes. Tegenwoordig is die generatie zo handig met filmpjes opnemen/fotograferen. Vraag ze zoveel mogelijk foto’s/video’s te maken. Maak het interactief laat alle gasten foto’s maken en daarna vraag je of ze de foto’s willen appen/mailen. Je zal verrast zijn hoe snel jij jouw foto album bij elkaar hebt.

Muziek

Dansen is haast wel een must. Een band of een DJ inhuren is ook prijzig. Ik zou zeggen kies voor een familie lid die muzikaal is en laat hem/haar muziek afspelen. Of huur een student in die de entertainment voor jullie verzorgt voor weinig geld. In deze digitale tijdperk is dit niet al te moeilijk.

Kapper

Je hoeft niet extreem veel uit te geven aan jouw kapsel. Ben je zelf handig? Creëer dan met hulp van het internet een geweldige kapsel. Op YouTube vind je genoeg voorbeelden hoe je jouw haar kan stylen. Of wat dacht je van je haar een leuk kleurtje te geven voor deze speciale dag? Heb je hier geen zin in? Handige tip maak een afspraak met een ROC vestiging ( zoek jouw dichtstbijzijnde vestiging) Dit zijn bijna afgestudeerden die voor weinig geld jouw haar kunnen doen. Aangezien ze moeten presteren doen ze extra hun best om er iets moois van te maken. Voor 17,50 word jouw haar opgestoken.

Bruidskapsel

Make-up

Ook hier geldt, jouw make up kan je zelf doen wanneer je handig bent. Maak ook hier gebruik van het internet. Laat een vriendin je meehelpen. Of bezoek een grote warenhuis/make up winkel. Vaak kan je daar gratis een make over krijgen. Je wordt dan opgemaakt door een professional.

Uitnodiging

Maak het jezelf makkelijk hierin. Creëer een groeps app op je telefoon en nodig iedereen via de app uit. Wil je toch graag een kaartje sturen? Maak zelf een uitnodigingskaartje op je computer, voeg een foto van jullie erbij toe. En mail dit naar iedereen. Postzegels zijn zo duur.

Uitnodiging

Bloemen

Bij een bruiloft hoort vaak een leuk boeket. Kies voor seizoensbloemen die zijn over het algemeen wat goedkoper. Maar wat dacht je van het volgende? Bij de supermarkt kan je aan het einde van de dag regelmatig goedkope bloemen scoren. 3 bossen voor 5 euro bijvoorbeeld. Koop dit, maak hier een een creatie van bind daar een lintje om heen, persoonlijker kan je het niet hebben.

Bruidsboeket

Trouwringen

Een goede trouwring is vaak duurder dan de jurk. Houd de koopjes in de gaten. Juweliers die stoppen met het bedrijf sla daar jouw slag. Vraag een oma/tante of je een ring van haar mag lenen. Struin de kringloop winkels af je weet niet wat je daar allemaal vindt. Prachtige juwelen voor weinig. Kijk eens bij trouwringenvoordeel ik heb daar een setje gevonden voor jou en hem voor 125 euro.

Zijn pak

Uiteraard hoort jouw man er ook tiptop uit te zien. Gelukkig is het bij de man wat makkelijker om iets goedkoop te scoren.  Bij de H&M vind je in de sale mooie pakken voor heel weinig.

Kortom een bruiloft hoeft echt niet duur te zijn. Wees creatief en laat jouw omgeving meedenken/helpen. Uiteindelijk gaat het om jullie liefde, geniet hier ook van op deze dag!

Hoe ziet jouw ideale bruiloft eruit?

Spread the love