Trouwen voor minder dan €250 doe je zo!

Laten we voorop stellen dat het natuurlijk nog goedkoper kan he. Je kunt namelijk ook in je dagelijkse kleding naar het stadhuis en gratis trouwen. Kost je verder helemaal niets. Maar als je toch nog een beetje poespas wilt dan kan het zo.

De Ceremonie

Dit is simpel. Je kunt dit gratis op het stadhuis doen op bepaalde dagen. En uit ervaring weet ik dat het niet eens zo armoedig is als dat mensen het soms doen voorkomen. In de meeste gemeentes mag je 2 getuigen meenemen, maar in andere kun je tot 6 personen mee naar binnen nemen. Wij hadden de getuigen en hun partners, en onze 2 meiden.

Er was alle tijd voor genomen. Er was geen lange speech, maar die kregen wij daarna van mijn schoonmoeder. Er was tijd voor een leuke foto en een kus. Ik vond het prima.

Het grote feest

Dit hoeft dus niet perse. Maar mocht je het willen vieren en geen budget hebben dan vind je de volgende tips vast leuk:

 • Picknicken! Dit kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Met een paar stokbroden en wat salades, fris en een fles Hugo ben je al een heel eind. Ga lekker naar het strand of het bos bijvoorbeeld. Romantisch en vaak mega gezellig.
 • Heb je een tuin? Wat dacht je van een American BBQ? Iedereen neemt iets lekkers mee en jij zorgt ook voor wat hapjes en drankjes. Ook dit hoeft dan totaal niet uit de klauwen te lopen.
 • Wij gingen vanwege het tijdstip van trouwen ergens lekker ontbijten met de ceremonie gasten. Daar kregen wij een mooie speech en uiteindelijk de ringen (dat ging niet helemaal goed tijdens de ceremonie). Heerlijk en totaal niet duur.

Maar die ringen dan..

Ja dit kan ook heel duur zijn. Maar het hoeft niet perse. Ik bedoel Katja Schuurman en haar man deden elkaar een armbandje om van stof. Anders en bijzonder. Wij hadden de ringen van mijn schoonouders laten vermaken. Zij hadden een prachtig mooi en lang huwelijk, dus voor ons extra waarde. Je kunt ook hier kijken voor goedkope bruidssieraden.

Vergeet de jurk niet!

De jurk is vaak zo duur. Maar ook dat hoeft niet perse. Je kunt bij de HM een mooi pak halen voor iets van €50, en een leuke jurk is ook maar hoe duur je het hebben wilt. Ik heb mijn jurk, laarzen en sluier bij BooHoo.com gehaald en was nog geen €75 kwijt. De jurk draag ik nog regelmatig want ik heb gewoon geen wit gehaald. Wit wordt bij mij binnen een week grijs, dus dat is dan zonde.

Voor de kleine meid had ik een prachtige jurk in de sale gehaald, en voor de oudste ook. Altijd even de rekken nakijken dus!

Zo heb je dus een lekkere budget bruiloft, met toch nog alles erop en eraan!

Spread the love

2 reacties op “Trouwen voor minder dan €250 doe je zo!”

 1. Hoi
  Tip de ceremonie in het gemeentehuis huis is openbaar en voor iedereen toegangkelijk ook al doen ze op het stadhuis alsof het niet zo is. Dus meerdere personen kunnen bij het huwelijk zijn ook al is het een gratis huwelijk.

 2. Wow wat een handige tips. Ik probeer zelf ook altijd op de centjes te letten door middel van kortingscodes, maar dit is natuurlijk wat anders!! Veel winkels zoals HM, zoals je al zegt, bieden goedkope kleding aan. Zij bieden vaak ook echt hele mooie jurken aan. Je hoeft tegenwoordig ook niet meer helemaal in een witte traditionele trouwjurk als je het mij vraagt.

  Groetjes,
  Anne

Reacties zijn uitgeschakeld.