Voordelig de tuin opknappen doe je zo!

De herfst is al ingegaan, maar dat betekent niet dat je geen aandacht meer hoeft te besteden aan jouw tuin of balkon. Ondanks dat het wat frisser is geworden is het nog steeds een aanrader om buiten met wat dikkere kleding of fleecedekens te genieten van het uitzicht van de herfstbladeren of het herfstzonnetje ook al wordt dit zeldzamer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin of balkon niet al te veel geld kost? Geld besparen op jouw tuin is gemakkelijker dan geld besparen op jouw interieur. Hieronder wat tips.

Parasols en partytenten

Heb je geen overkapping? Voor rond de 30 euro of soms minder kun je een partytent van 3 bij 3 meter kopen zonder zijwanden. Deze is dan weliswaar niet geschikt voor extreem weer maar wel waterdicht. Heb je nog een parasol? Een parasol die niet waterdicht is kun je impregneren met een waterafstotend middel voor 10 euro. Is dat toch wat te duur, neem dan kaarsjes en een fleecedeken mee. Een warme drank erbij (smelt een stuk goedkope chocolade in de melk of maak Chai thee met speculaaskruiden) en het is best aangenaam.

Tip! Tuinstoelen bestellen doe je nu! Ze staan nu namelijk overal in de sale. Heb je er wat aan voor als je lekker bij een vuur in de tuin zit, of straks in de lente weer.

Pompoen figuren

Kinderen vinden kalebassen vaak erg leuk, vooral als ze ermee kunnen knutselen. Ze passen echt bij de herfst en zorgen direct voor een gezellige sfeer. Heb je een boerderij in de buurt, fiets er dan eens heen want daar kun je vaak goede aanbiedingen vinden op het gebied van kalebassen en pompoenen. Voor een paar dubbeltjes kun je er dan al één meenemen. Met eetbare pompoenen kun je veel heerlijke recepten maken, zelfs taart. Wanneer je ze uitholt kun je ze daarna nog bewaren als decoratieschaal of lantaarn om waxinelichtjes in te doen. Of verlicht LED lampjes met aardappelen.

DIY tuindecoratie: naar Intratuin is niet nodig

Voor tuindecoratie hoef je niet naar tuincentra. Op Marktplaats kun je veel gratis krijgen, kijk eens of er in jouw woonplaats iets wordt aangeboden. Er wordt ook afval langs de weg gezet, waaronder tuindecoratie zoals tuinbeelden en tuinmeubelen. Maar ook van dingen die je in het bos hebt gevonden kun je samen met kinderen leuke decoratie maken of een herfststukje. Een regenton kun je soms gratis ophalen via Marktplaats. Dat kun je gebruiken om de planten mee water te geven. Zaai de planten zelf, lekker goedkoop. Jouw tuin gezellig maken in het najaar hoeft dus zeker niet duur te zijn.

Spread the love