De mooiste tuinverlichting trends!

Je zou het  misschien niet zeggen, maar ook als het gaat om tuinverlichting zijn we allemaal gevoelig voor de laatste trends. In dit artikel deel ik de mooiste tuinverlichting trends met je.

Functioneel of gewoon voor de sier

Tuinverlichting kan voor de een juist functioneel zijn, terwijl de ander juist meer sfeer wilt creëren. Voor je aan de slag gaat en het een en ander gaat uitkiezen is het dan ook handig als je dit voor jezelf hebt vastgesteld. Gaat het er alleen om dat je kunt zien waar je je fiets moet neerzetten in de avond? Of wil je juist voor die mooie lente avond wat gezellige sfeerverlichting?

Partylights

Iets wat we nu vooral veel zien zijn de zogenoemde partylights. Je kunt ze vooral herkennen aan de slingervorm en vaak gecombineerd met bijvoorbeeld witte of gekleurde ballen die er aan hangen. Geven ze veel licht af? Nee. Maar wanneer je voor een gezellig sfeertje gaat en tot laat buiten wilt tafelen is dit wel écht een eyecatcher. Vergeet niet om vooraf even goed te meten hoe lang de slinger moet zijn, je kunt ze namelijk niet verlengen of inkorten. Wel heb je vaak de keuze tussen een stekker of batterij. Kijk daarom goed wat voor jou het meest handige is.

Paden verlichten

Hebben jullie een tuinpad waar je maar moeilijk de weg kunt zien ‘s avonds? Dan is een sokkellamp wellicht wel interessant. Hierbij verlicht je het pad zonder dat de hele buurt mee hoeft te genieten van het licht.

Buitenverlichting, maar geen stopcontact?

Het kan zijn dat er bij jouw woning geen stopcontact buiten is aangebracht. Nu kun je dit natuurlijk laten doen, maar daar komen wel wat kosten bij kijken. Of je moet zelf handig zijn, dan is het een ander verhaal. Zelf ben ik dat totaal niet. En gezien ik in een huurwoning woon vind ik het ook niet perse noodzakelijk om die kosten te gaan zitten maken. In dat geval is het handig om te kijken naar een buitenverlichting op batterijen. Het voordeel is dat je de lamp op batterij ook heel makkelijk kunt verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld toch een andere plek wilt verlichten of gaat verhuizen.

Muurlampen

Ja, muurlampen zijn zeker niet alleen voor binnen. Ook buiten kun je muren prachtig verlichten. Kies hier wel voor een sfeerlamp en niet voor een super fel licht. Zo geniet jij van een zachte verlichting en hoeft de buurt er niet van mee te genieten. Daarnaast ook wel zo vriendelijk voor alle dieren buiten.

Wat voor een tuinverlichting heb jij?

Spread the love