Valentijnsdag hoeft niet duur te zijn!

Valentijnsdag hoeft niet duur te zijn!

Valentijnsdag staat weer te trappelen. De chocolade hartjes, cupido en talloze reclames vliegen je weer om de oren. Wil jij jouw geliefde verrassen maar heb je niet zoveel te besteden? Lees dan maar gauw verder.

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

Het is wel erg commercieel geworden met de jaren. Ik kan me nog herinneren dat zelfgemaakte dingen het vroeger erg goed deden. Persoonlijk vind ik dat meer zeggen en het laat zien dat je echt moeite doet voor diegene.

Tips voor een romantische en goedkope Valentijn

  • Kaartje. Ben je verliefd en je weet niet of het wederzijds is? Ik raad je dan aan om “ouderwets” een kaartje te sturen. Niet digitaal gewoon via de post. De reden hiervoor is dat je nog even rustig aan kan doen en het is gewoon leuker. Wanneer jij goed contact hebt met die persoon, dan hoor je vanzelf dat hij een kaartje heeft ontvangen. Je vraagt dan heel subtiel ” Wat leuk zeg, jammer dat je niet weet van wie het afkomt, maar op wie hoop je eigenlijk?”.

  • Cadeaumand.Verras jouw geliefde met een budget cadeau mand ( lees mijn blog op Pinkpress over de manden dan zie je nog meer tips en foto’s). Hij hoeft natuurlijk niet te weten dat het budget was 🙂 Haal een mand bij een kringloopwinkel. Vaak heb je die al voor nog geen 0.50. Vul de mand met dingen die jouw geliefde heerlijk vindt. Denk aan een lekkere bodylotion, chocolaatjes. Maak het zo persoonlijk mogelijk. Mij lukt het vaak om tussen de 5-10 euro te zitten en dan heb ik echt een leuke mand.
  • Collage.Heb je veel foto’s van jullie samen? Ik zou zeggen neem een middagje vrij, en ga lekker knutselen. Maak een (hartjes) collage van jullie foto’s. Je kan een kant en klare houten hart kopen ( Action, kringloop, Big Bazar) en daar jullie foto’s op plakken. Of als je wat meer creatiever bent de foto’s zelf in een hart vorm creëren. Onwijs goedkoop en uniek.

  • Liefdesspel.Bij de Action zie ik ze regelmatig, spelletjes voor koppels. Op deze manier leer je elkaar nog beter kennen en het is ontzettend grappig als ik mijn vriendinnen moet geloven. Het kunnen vraag/antwoord spelletjes zijn of als je het pittiger wilt een sexy spel. Voor een paar euro heb je een heerlijke avond!
  • Diner. Dit is altijd leuk. Organiseer een diner voor 2. Maak het jezelf makkelijk. Denk aan een kaasfondue, lekker, goedkoop en romantisch. Heb je geen kaasfondue? Maak dan wat sandwiches, versier 2 cakejes, flesje wijn ( voor nog geen 2 euro) en houd een indoor picknick. Het maakt echt eigenlijk niet uit wat je serveert, het gaat hier puur om de presentatie en jullie samenzijn.


  • Liefdesbrief. Voor mij zou dit het ultieme cadeau zijn. Een handgeschreven liefdesbrief. Schrijf een brief aan je geliefde waarom hij zo speciaal voor je is. Beschrijf hier jouw liefde, de mooie herinneringen etc. Dit is iets wat diegene elke dag zal koesteren. Een persoonlijkere cadeau ga je naar mijn mening niet vinden.

  • Kus. Kusjes zijn gratis en betekenen alles. Dus kus je geliefde die dag nog meer en “ik houd van je” zegt meer dan alle cadeau’s van de wereld. De mooiste dingen in het leven zijn gratis!

Wat ga jij doen met Valentijn?