Verhuizen met de budgetvriendelijke tips

Verhuizen met een klein budget doe je zo!

Verhuizen in 2021 brengt veel kosten en verhuisstress met zich mee. Maar in dit artikel geef ik je graag tips en ideeën. Want het hoeft niet allemaal zo duur en stressvol te zijn, alles hangt af van een goede planning en overzicht!

Planning

Als eerste begin je met een planning te maken op papier. Hiermee zorg je dat je overzicht krijgt en rust. Werk de punten stap voor stap af. Je Zal zien dat het meer voldoening geeft. Maak deze planning ruim op tijd voor de verhuisdatum. Met een goede planning kan alles vallen of staan. Maak een begroting zodat je ook financieel een in schatting kan maken, we weten allemaal dat er vaak toch onverwacht extra kosten moeten worden gemaakt bij een verhuizing, aat je hierdoor niet verassen.
Kosten besparen

Hier een paar punten waarop je kan besparen
• Verhuizen dozen lenen/vragen
• Verf in de aanbieding kopen.
• Kijken wat noodzaak is en wat eventueel kan wachten
• Verkoop voor een leuk bedrag je oude spullen die je niet meeneemt
• Vraag of je gereedschap kan lenen in je omgeving

Ik heb ervoor mijzelf veel aangehad om bij de verhuizing te kijken, wat is nu echt nodig en wat kan wachten. Want ook al wil je alles in een keer perfect hebben dat is niet altijd even nodig, en hier kan je ook zoveel geld besparen. Wees eerlijk naar jezelf en bij elke keuze stel je jezelf deze vraag.

Opruimen

Verhuizen is gelijk het ideale moment om al je spullen eens goed uit te zoeken, wat kan weg en wat wil je meenemen. Begin hier ruim op tijd mee. Om kosten te besparen kan je eerst in je omgeving vragen of er nog mensen zijn die verhuisdozen hebben liggen. Vaak is dit het geval en scheelt dit toch in de
portemonnee.

Kies de ruimte waar je als eerste mee wilt beginnen en werk dit stapsgewijs uit. Dus van boven naar beneden of andersom. Ik doe altijd kamer voor kamer en begin op zolder, dat is vaak waar de meest onnodige dingen liggen en weg kunnen. De spullen die je niet meer wilt kan je eventueel voor een leuk bedrag verkopen via marktplaats of social media en zo heb je gelijk weer een extra centje. Een win win situatie dus!

Inpakken

De spullen die je niet op korte termijn nodig hebt kan je alvast in de verhuisdozen opbergen. Schrijf op de verhuisdoos wat erin zit, zo hou je overzicht. Ga op tijd nadenken hoe je je spullen wilt verhuizen. Je kan er voor kiezen om dit uit handen te geven aan een verhuisbedrijf.

Verhuizen

Kijk realistisch of je tijd genoeg hebt om zelf alles te verhuizen en te regelen of kies je ervoor om dit uit handen te geven aan erkende verhuizers . Het scheelt een hoop energie om dit uithanden te geven en zo heb jij meer ruimte en tijd voor alle andere dingen die bij de verhuizing komen kijken. Mijn tip, check verhuis info!

Nieuw woning

Als eenmaal al je spullen over zijn kan je beginnen met inrichten van de nieuwe woning. Dit is voor mij altijd het leukste gedeelte van verhuizen. Ik begin altijd met de slaapkamers zeker in het begin is dat de belangrijkste ruimtes, dat is de plek waar je tot rust kan komen.

Verhuizen op een budget doe je met deze handige tips

Spread the love

1 reactie op “Verhuizen met een klein budget doe je zo!”

  1. Goed dat je deze tips over verhuizen met een klein budget deelt. Het is inderdaad zo: wat je weg doet, hoef je niet te verhuizen. Als je een chauffeur bij de hand hebt en een busje, heb je met een beetje goede wil ook geen verhuiswagen nodig.

Reacties zijn uitgeschakeld.