Verschillende schoonmaakmiddelen kun je gebruiken voor meerdere dingen

Verschillende schoonmaakmiddelen kun je gebruiken voor meerdere dingen

Verschillende schoonmaakmiddelen

In de supermarkt staan de schappen vol met schoonmaakmiddelen. Maar welk middel gebruik je nou voor wat? Om het schoonmaken makkelijker en daarmee ook leuker te maken, hebben we een aantal verschillende schoonmaakmiddelen voor je op een rijtje gezet.

Afwasmiddel

Deze ken je natuurlijk wel. Waarschijnlijk was je regelmatig af met afwasmiddel. Maar wist je dat je afwismiddel voor meer dan enkel de afwas kan gebruiken? Afwasmiddel dient als uitstekend werkende ontvetter, je kan het dus gewoon gebruiken om je fornuis, oven of andere vette oppervlakken schoon te maken.

Ossengalzeep

Het klinkt dan wel niet zo fris, maar deze zeep kost je bijna niks en haalt de moeilijkste vlekken uit je kleding. Vooral een aanrader als je kinderen hebt, vrijwel alles wat door kinderen vies wordt gemaakt, is schoon te maken met ossengalzeep.

Schoonmaakazijn

Perfect te gebruiken als wasverzachter. Een makkelijke oplossing om snel geld te besparen op je was. Bijkomend voordeel: schoonmaakazijn laat je beddengoed heerlijk fris ruiken na een wasbeurt. Daarnaast kan je schoonmaakazijn ook gebruiken om lichte kalkaanslag te verwijderen. Kopen dus!

Groene zeep

Net als ossengalzeep werkt deze zeep perfect voor het verwijderen van vlekken uit kleding. Maak de vlek een beetje vochtig, wrijf de zeep erop en doe het in de was. Daarnaast kan je ook gewoon je handen wassen met deze zeep die een antibacteriële werking heeft.

Ammonia

Een schoonmaakmiddel die werkt als ontvetter. Voorkom strepen op badkamertegels en ramen door een druppeltje ammonia toe te voegen aan je sopje. Fantastisch toch?

Soda

Heb je een sporter in huis? Of sport je zelf veel? Om de zweetlucht uit je kleding te verwijderen, leg je het even in een sopje met water en soda. Doe de kleren vervolgens in de wasmachine en de zweetgeur is nergens meer te bekennen.

Naast bovengenoemde verschillende schoonmaakmiddelen kan je natuurlijk ook gebruik maken van de speciale schoonmaakmiddelen die je voor ieder oppervlak kan krijgen. Je betaalt dan natuurlijk wel wat meer. Vaak zitten er ook meer chemische stoffen in verwerkt dan in bovenstaande schoonmaakmiddelen. Wees creatief in het gebruik van schoonmaakmiddelen en je bespaart een hoop op je huishouden.