Waar vind je de leukste vlooienmarkten?

Vlooienmarkten vind ik helemaal geweldig. Je vindt er geweldige koopjes en vaak ook nog erg uniek. Maar waar vind je nou de leukste vlooienmarkten?

Rommelmarkt is een breed begrip. Het wordt zowel gebruikt voor door instanties opgezette markten, waarvoor grote hallen worden afgehuurd, als ook door particulieren. Voorbeelden van het laatste zijn verenigingen en de kinderrommelmarkten op Koningsdag. Zo’n rommelmarkt waar iedereen aan mag deelnemen en de opbrengst mag houden wordt ook wel een vrijmarkt genoemd. Een rommelmarkt aan huis wordt een garageverkoop genoemd. Bij een kofferbak markt rijden de verkopers met hun auto het marktterrein op en verkopen hun spullen vanuit de kofferbak – waarbij die dan meestal op een kleed of zeil uitgestald worden.Sommige rommelmarkten worden georganiseerd om geld op te halen voor een vereniging of een goed doel. ( Wikipedia)

Zo ver de betekenis van een vlooienmarkt. Bijna elk weekend heb je ook in jouw stad/dorp een rommelmarkt. Vroeger schaamde ik me echt wanneer mijn moeder haar hobby wou uitoefenen en ik moest mee: het afstruinen van rommelmarkten. Ik vond het altijd stinken en hoopte geen bekenden tegen te komen.

Nu ik ouder slaat het spreekwoord echt ook op mij: “de appel valt niet ver van de boom”. Heerlijk vind ik het, en ook een uitdaging. Je hebt een doel en het dan ook voor elkaar krijgen voor weinig geld. Ik heb een aantal vlooienmarkten voor je op een rij gezet die echt de moeite waard zijn, en waar succes gegarandeerd is!

Waar vind je de leukste koopjes?

  • Vlooienmarkt IJhallen: De IJhallen in Amsterdam is de grootse vlooienmarkt van Europa. Hier vind je gemiddeld 500 kramen waar je van alles vindt van kleding tot meubels. Vergeet niet af te dingen dat vind ik altijd het leukste, op een gegeven moment word je daar zo goed in. En je houdt er een lekker gevoel aan over. Klik op het linkje dan zie je precies wanneer de eerstvolgende markt is.

  • Utrechtse Bazaar: Elke zaterdag en zondag kan je in Utrecht honderden kraampjes afstruinen. De Utrechtse Bazaar is echt een vast begrip geworden. Het aanbod is zo divers: oud, nieuw, meubels, groenten/fruit noem het maar op, en je vindt het daar wel. Er is wel een entree van 3,50 voor volwassenen. Maar kijk op de site als je daar een coupon invult is de 2e persoon gratis!
  • De Bazaar Beverwijk: De zwarte markt zoals ze in het volksmond noemen mag uiteraard niet ontbreken. Al jaren komen mensen van heinde en ver elk weekend hier naar toe. Lekker eten, de honderden kraampjes afstruinen noem maar op. Je waant echt even in Turkije, Marokko het heeft een heerlijke sfeer vind ik. Hier hoef je geen entree te betalen wel parkeergeld.

  • Arnhem Gelderdome: Hier slaag ik echt altijd! Het is lekker ruim, je kan goed doorlopen en daarnaast zoveel goeie spullen. Paar weken terug ben ik met mijn zoontje daar geweest met als doel Pokemon kaarten scoren. Nou het is hem gelukt, er stond daar een oudere dame met zoveel Pokemon kaarten. Hij heeft een heel boekje gekocht met meer dan 100 kaarten erin voor 25 euro. Zijn dag/week/maand kon niet meer stuk. Maar daarna wou hij gelijk naar huis, want meneer vond het stinken dus de cirkel is weer rond..:)
  • Kijk eens op het volgende linkje, hier vind je een agenda van bijna alle vlooienmarkten in Nederland:http://www.vlooienmarktenkalender.nl/

 

Ga jij weleens naar een vlooienmarkt? Zo, ja wat is jouw beste koop ooit?