Lekker vlees hoeft niet duur te zijn

Echt goedkoop eten betekent in veel gevallen het vlees laten staan. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg, maar veel mensen hebben daar wel problemen mee. Daarom heb ik vandaag een overzicht goedkope vleessoorten, zodat je vlees wel aan je maaltijden kunt toevoegen, maar het toch goedkoop kunt houden.

lekker vlees hoeft niet duur te zijn

Spekjes

Is er iets dat je niet lekker kunt maken met spekjes? Ik doe het door de soep, stamppot of eigenlijk door alles wat wel een lekkere bite kan gebruiken. Het maakt de gerechten lekker en is echt een toevoeging in de keuken. En, niet duur. Je betaald ongeveer €1,80 voor 300 gram.

Ham

Ham is een goedkoop alternatief en door zijn neutrale smaak goed te combineren met veel gerechten. Lekker om de tosti mee op te leuken, maar ook zeker als vlees in de maaltijd heel goed te gebruiken. Door de bami is het echt heel erg lekker!

Rookworst

Wij gebruiken rookworst vaak als vervanger voor andere soorten vlees. Het is vlees dat veel smaak heeft en dus echt een toevoeging is voor je gerechten. Persoonlijk vind ik het niet lekker om als stuk vlees naast de groente te eten, maar wel als vlees door bijvoorbeeld een stamppot, soep of nasi.

Smac

Het is al lang geleden dat ik smac gegeten, maar ik kan me herinneren dat het erg lekker was. Het is een soort boterhamworst, maar dan in stukken. Lekker door bijvoorbeeld de pasta.

35%

Bij de Albert heijn ligt er vaak vlees met een 35% stikker. Ik loop met boodschappen doen dan ook altijd langs het vlees om te kijken of iets tussen ligt wat ik lekker vind. Het vlees is dan niet lang meer houdbaar, maar ik vries het bij thuiskomst gelijk in. Op die manier is het nog prima te bewaren en eet ik het week later op.

Gehakt

Gehakt is echt heel erg vaak in de aanbieding. Regelmatig zie ik in folders voorbij komen dat het gehakt is afgeprijsd, waarbij de grote verpakkingen in verhouding een stuk goedkoper zijn dan de kleine verpakkingen. Om die reden koop ik gelijk een kilo en vries ik die in porties van 250 gram in.

lekker vlees hoeft niet duur te zijn

Spread the love