Voetbalmoeders het begin van voetbal

Voetbalmoeders, hier moet meer aandacht aan worden besteedt. Waarom? Omdat hier de start ligt van vele grote voetbal spelers. 

Voetbalmoeders

Ik heb nooit iets met voetbal gehad. Wanneer je een paar jaar geleden had gezegd dat ik schreeuwend aan de zijlijn zou staan, had ik je voor gek verklaard.

Je raadt het al, mijn zoon is een gigantische voetbal liefhebber. De tegenstelling kon niet groter zijn. Ik een echte meisje meisje en hij een stoere jongen. Hij smijt elke dag met diverse voetbal termen en namen van spelers dat ik er scheel van zie. Ik weet serieus nog steeds niet wat buitenspel is. De kleine man heeft het mij nu al zo vaak uitgelegd.

2 jaar zit hij nu op voetbal. Met zijn team F4  heeft hij net zijn laatste wedstrijd gespeeld. Oh ja dat was ik vergeten te vertellen, de laatste wedstrijd was namelijk de moeders tegen de spelers. De vaders hebben dit namelijk bedacht. Uiteraard pure leedvermaak.

Voetbalmoeders
FC Mama’s

Maar wij hebben ons niet laten kennen. Vol moed hebben wij, de FC Mama’s deze wedstrijd gespeeld. Allemaal in het wit gekleed ( hé wij blijven vrouwen, het draait om details) zijn wij de strijd aangegaan. Jeetje wat was dat pittig zeg! Je denkt het zijn toch maar jongens/ en 1 meisje van 8/9 jaar dat doe ik wel even. Niets is minder waar. De kinderen zijn bloed fanatiek en zo gefocust om hun moeders te verslaan.

Eindstand: 2-2 ( niet slecht toch?) en met de penalty’s hebben wij verloren. Ja met mij als keeper kan het ook niet anders 🙂

Taken voetbalmoeders

Nergens staat er omschreven wat de plichten zijn van een moeder. Wij doen het gewoon. Herken jij de volgende punten? Dan ben je een goede voetbalmoeder:

  • Elke zaterdag ochtend staat ze zonder te zeuren blij aan de zijlijn.
  • Draait alle wasjes.
  • Juicht altijd ook als het wat minder gaat. De meeste cheerleaders zouden bij haar op cursus kunnen gaan.
  • Let op alle details. Zij zorgt ervoor dat haar kind het in de winter nooit koud heeft, en altijd de thermo ondergoed gereed. De bidon is gevuld met water. Voetbal schoenen/scheenbeschermers stinken niet meer.
  • Knuffelt met haar kind en zegt bij verlies: “ach het is maar een spelletje” dit tot grote ergernis van de vaders.
  • Rijdt overal naar toe en zorgt er voor dat haar kind op tijd is.

Ik kan nog uren doorgaan hiermee. Wanneer je dit leest is een voetbalmoeder onmisbaar. Ronaldo is ook nergens zonder zijn moeder die hem achter de schermen steunt. Dus papa’s, ja vaak snappen wij alle regels niet, maar zonder ons zou het een zooitje worden!

En voor alle vrouwen van FC Mama’s, het was onwijs gezellig!

Ben jij ook een fanatieke voetbalmoeder?

 

 

Spread the love

1 reactie op “Voetbalmoeders het begin van voetbal”

Reacties zijn uitgeschakeld.