Stel jezelf voor; wat doe jij?

Stel je voor: Je staat gezellig te praten op een netwerk event, of in de supermarkt. Maakt niet uit. Je stelt jezelf voor, hebt een leuk gesprek en dan.. de vraag:

Wat doe jij voor werk?

Wat doe jij?

Als freelancer of blogger is dat best een moeilijk antwoord. Want wat zeg je dan? “Oh ik heb een blog”of “Ik ben freelancer”.

 

Vaak word je dan met een vrij domme blik aangekeken. Tenzij je op een netwerk event staat voor bloggers natuurlijk. Maar dan nog. Mensen weten vaak nog niet wat je precies doet. Je krijgt dan een mompelend antwoord, en daar houd het een beetje mee op. Tenzij je natuurlijk een freelance schilder ofzo bent, weten mensen eigenlijk nog steeds niet wat je precies doet. Dus hoe maak je dan een goede indruk, en zorg je dat de mensen je niet vergeten, of nog beter, met je willen samen werken.

 

 

Hoe stel je jezelf dan voor?

Focus op wat je doet, ipv een korte naam. 

Probeer bijvoorbeeld dit:

In plaats van te zeggen dat je een blogger bent, zeg je, “Ik run een website met de focus op beauty en fitness, en laat zo mijn publiek kennis maken met de nieuwste producten”

In plaats van ik ben een freelance content schrijver, “Ik help kleine bedrijven met het schrijven van goede teksten, waardoor zij een betere presentatie krijgen online, en zo meer inkomsten generen.

Het is belangrijk dat je de focus legt op wat jou anders maakt, en hoe het waardevol is voor de mensen met wie je werkt. Dit zorgt ervoor dat nieuwe mensen je beter onthouden, en geeft je de kans om een beter gesprek te voeren.

Natuurlijk moet je wel denken aan de kennis van de andere persoon. Zeggen dat je een SEO specialist bent, aan iemand die niet bekend is met die termen, slaat het hele gesprek dood. Probeer dus duidelijk en begrijpelijk te zijn.

Als laatste: OEFEN! Je kunt bovenstaande tips in je geheugen opslaan, en denken, “ja daar doe ik wel wat mee”, maar je moet natuurlijk ook geloofwaardig en naturel overkomen. Schrijf het op, en zeg het een paar keer tegen je partner of een vriendin. Dan komt het beter over als je het voor het eerst tegen een vreemde zegt. Je kan ook voor de spiegel oefenen.

Je kunt deze tips ook gebruiken in een sollicitatie gesprek, of als je weer iets moet invullen over jezelf of je werk op een job website. Zo kom je zeker over, en zul je eerder gevraagd worden voor werk of een gesprek.

Ik ben benieuwd naar jouw introductie, dus stel jezelf voor!

Download het E-Book voor een succesvolle website nu!

2 thoughts on “Stel jezelf voor; wat doe jij?

  1. [* WordPress Simple Firewall plugin marked this comment as “trash”. Reason: Failed GASP Bot Filter Test (checkbox) *]
    Ik zeg altijd: ‘ Ik ben fulltime blogger’. En dan kijken ze verbijsterd. Dat dan weer wel.

Comments are closed.