Waarom een overhemd perfect is voor netwerken

Waarom een overhemd perfect is voor netwerken

Mannen in overhemden stralen succes uit, professionaliteit, misschien zelfs een beetje erotiek, mits de  bovenste knoopjes zijn losgemaakt. Als vrouw krijg je dan het onweerstaanbare verlangen om de rest van de knopen los te rukken, waarna ze als een triomfantelijke regen op je hoofd neerkletteren.
Maar dat is een ander verhaal.

Waarom is het belangrijk dat een man een goedpassend overhemd draagt ?
Kleren maken de man. Een representatief ogend persoon dwingt respect af en geeft de ander de indruk dat hij zorgvuldig en professioneel omgaat met zijn functie. Je gaat tenslotte toch minder snel in zee met een makelaar die in een sportbroek en een haltershirt van Metallica een huis presenteert.

Een overhemd moet perfect zitten. Niet te strak, want je wilt niet dat je tijdens een presentatie je halve publiek bijna liquideert met losspringende knopen. Maar ook niet te los, dan kom je slordig en chaotisch over, en dat is ook niet de bedoeling. Een Gant overhemd zit over het algemeen altijd goed, en hoef je niet echt te strijken als je hem goed uithangt.

Overhemden en netwerken

Een eerste indruk is essentieel als je gaat netwerken. Hoe schattig en lief jouw karakter ook is, mensen kijken altijd als eerste naar je uiterlijk. Een goed passend en mooi overhemd helpt daar perfect bij (bij overhemden.com kunnen ze je ook goed adviseren). Vergeet de details niet, zoals een paar mooie manchetknopen. Doe je research, houdt jouw contact van bijvoorbeeld Disney ? Dan breken een paar manchetknopen van Mickey Mouse ongetwijfeld het ijs, en dan is de toon al gezet.

Tips voor succes

Look good, feel good.
Als je weet dat je er prima uitziet dan kom je zelfverzekerder over en dat helpt uiteraard om jezelf te presenteren als een filmster. Ga om met mensen die dezelfde interesses en carrièredoelen hebben, dat vergroot je kans om in het juiste wereldje terecht te komen.

Social media

Linkedin, Facebook, Twitter, etc. We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Social media is een machtig instrument om de wereld te laten weten dat je bestaat, je netwerk uit te breiden en zo je kans op een carrière te vergroten. Gebruik wel die ene mooie profielfoto, niet die ene waarop je kotsend boven het toilet hangt tijdens het trouwfeest van je beste vriend.

Hygiëne

Hoe goedgekleed je ook bent, zweetgeur, vieze nagels of een ongeschoren bakkes zijn funest voor dat mooie overhemd waarin je jezelf presenteert. Bij elke drogisterij verkopen ze zweetpads voor onder je oksels, nagelknippers, deodorant, mondwater en scheerschuim. Een lekker luchtje wilt ook nog wel eens helpen.

De stropdas

Een mooi en goedzittend overhemd kan uiteraard niet zonder stropdas. Je hebt ze in alle maten en kleuren. Wees creatief ! Combineer en accentueer. Het zal dat prachtige overhemd alleen maar ten goede komen.