Waarom vieren wij juffen/meester dag?

Het is (bijna) einde van het schooljaar. 6 weken lang geen gehaast, sportclubs en noem maar het op. Vaak betekent het ook dat er een juffendag plaatst vindt. Geef je nou wel of geen cadeau?

Waarom juffendag?

Juffendag is de dag dat alle juffen/meesters in het zonnetje worden gezet. Iedere juf is uiteraard op een andere datum jarig.  Het is niet handig om dit allemaal apart te vieren. Vandaar dat ervoor is gekozen om er 1 dag van te maken en vaak is dat dus het einde van het schooljaar.

Regelmatig hoor ik, is het nou wel nodig om een kado te geven? Het is toch nergens voor nodig, ze krijgen toch betaald. Ten eerste is het een persoonlijke keuze of je wel of niet iets geeft. Wel vind ik dat deze mensen waardering mogen krijgen voor wat ze een hele jaar allemaal doen.

En ja ze krijgen betaald, maar als je nu het nieuws een beetje volgt weet je ook dat het geen vetpot is. En toch staan deze mensen dag in dag uit onze kinderen les te geven ondanks de werkdruk waar wij ons erg in vergissen. Persoonlijk zou ik het echt niet kunnen om 30 kinderen les te moeten geven en dan heb je er kinderen in alle soorten, maten en problemen tussen zitten.

Leuke cadeau tips

Besluit je toch iets te geven, het hoeft totaal geen geld te kosten. Een leuke tekening, kaart van jouw kind is al meer dan genoeg. Zo toon je jouw waardering. Kijk eens bij de Action, voor rond de 1 a 2 euro heb je leuke zeepjes. gevulde snoeppotten. Super om te geven! Bij de bloemist koop je een roos voor ongeveer 1,25 hang daar een kaartje aan met een persoonlijke tekst.

Ik heb voor 2 juffen en een stagiaire gevulde snoeptrommels gekocht die pak ik in met cellofaan, leuk strikje eromheen en klaar. Voor zijn mentor: Juf Dorien heb ik een mooie ketting gekocht. Waarom? Zij heeft zoveel tijd voor ons vrijgemaakt afgelopen jaar, en mijn zoontje zo goed ondersteund daar zijn gewoon geen woorden voor!

 

Juf Dorien, onwijs bedankt voor alles, ik zal het nooit vergeten. Je bent een mooi mens!

Geef jij iets met juffendag? 

 

Spread the love

1 reactie op “Waarom vieren wij juffen/meester dag?”

  1. Het fenomeen juffendag ken ik niet. Wel ken ik het gedoe aan het eind van het schooljaar dat er ineens allerlei cadeautjes worden gegeven. Ik vind het idee om de juffen en meesters te waarderen prima.

Reacties zijn uitgeschakeld.