Weinig geld en toch lekker op vakantie?

Vaak wordt er gedacht dat een vakantie veel geld kost en dat het niet mogelijk is om met minder geld een mooie vakantie te hebben. Maar dat is niet altijd waar, met een klein budget kun je ook makkelijk een leuke mooie vakantie hebben. Vandaag deel ik een aantal tips om met weinig geld op vakantie te kunnen gaan.

 

Boek op tijd en let op aanbiedingen

Het is allereerst heel belangrijk om op tijd te boeken. Als je een jaar van te voren boekt dan zijn de prijzen vaak het voordeligst en daarna zullen de prijzen alleen maar stijgen. Een vakantie die €400 euro kost als je een jaar van te voren boekt, kan zomaar €1100 euro kosten als je vier maanden van te voren wilt boeken. Daarnaast kun je natuurlijk letten op aanbiedingen van grote aanbieders, zoals kinderen gratis of vroegboekkorting, dat scheelt ook vaak een hoop geld.

 

Ga met de auto en neem zelf spullen mee

Met de auto op vakantie gaan is vaak een stuk voordeliger en het zorgt er ook voor dat je meer mee kunt nemen. Als je met de auto op vakantie gaat kun je gemakkelijk eten van thuis meenemen of zelf fietsen meenemen zodat je die op plaats van bestemming niet hoeft te huren. Als je fietsen meeneemt hoef je op de vakantie ook de auto niet veel meer te gebruiken, dat scheelt een hoop benzine. De auto is ook vaak voordeliger met meer mensen omdat je de benzinekosten dan door het aantal mensen kunt delen.

 

Vergelijk de prijzen van meerdere websites

Soms bieden meerdere websites dezelfde accommodaties aan en daar kan nog al eens verschil in zitten. Het is daarom handig om meerdere websites te vergelijken en niet meteen bij de eerste website de accommodatie te boeken. Zo kun je makkelijk een hoop geld besparen door bij een andere website te boeken. Let wel altijd op of de website wel 100% echt is en je niet in de maling wordt genomen.

 

Kijk naar flexibele data

De laatste tip is om naar flexibele data te kijken. Als je in een specifieke periode weg wilt dan zal je vaak meer kwijt zijn dan wanneer je flexibel bent. Het is handig om daarom te zoeken binnen een langere periode en dan zullen de goedkoopste vakanties binnen die periode naar boven komen. Het scheelt soms honderden euro’s als je op een dag eerder of later vertrekt.

3 thoughts on “Weinig geld en toch lekker op vakantie?

  1. Wij gaan tegenwoordig vaker weg in de buurt (niet alleen uit financieel oogpunt trouwens, ook omdat het praktischer is). Naar een bungalowpark buiten het seizoen bijvoorbeeld. Of een weekendje; weg kan ook hartstikke leuk zijn.

Comments are closed.