Het is weer tijd voor de winter schoonmaak!

Het is weer tijd voor de winter schoonmaak!

Het belang van schoonmaken

Nu het najaar weer begonnen is, is het belangrijk weer een schoonmaakbeurt in je huis in te lassen. Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom het van belang is in je huis schoon te maken. Zo zorgt een goede opruimbeurt ervoor dat je je in je hoofd ook meer opgeruimd voelt. Je krijgt er namelijk een relaxed en ontspannen gevoel van. Bovendien is een schoon huis hygiënisch. Dit is beter voor je gezondheid omdat je geen stof en ander vuil meer in zal ademen. Verder verbrand je door het poetsen veel calorieën waardoor je lekker vit blijft. Bovendien is een schoon en opgeruimd huis vaak gezelliger en veiliger, want je zult niet meer over allerlei spullen heen struikelen. Tenslotte loop je de kans iets terug te vinden wat je voor langere tijd kwijt bent geweest.

Schoonmaaktips

Wanneer je je huis onder handen gaat nemen is het handig om een bepaalde volgorde aan te houden. Zo kun je het beste op zolder beginnen en langzaam naar beneden af bouwen. Begin met het afstoffen van voorwerpen en meubelen, dit kun je doen met een nat doekje, waarna je de plek daarna weer afneemt met een droge doek. Vergeet hierbij vooral niet plekken die vaak aangeraakt worden, aangezien hier veel bacteriën op leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurklinken. Na het afstoffen kunt je beginnen met het stofzuigen van de vloeren en eventuele kleden. Daarna is het goed om er met een natte dweil en allesreiniger overheen te gaan, om al het vuil weg te kunnen boenen.

Goedkope schoonmaaktips

Wanneer je niet veel geld hebt, kun je als nog je huis goed onder handen nemen. We kunnen je een aantal tips geven. Zo kun je je wc-pot op een eenvoudige manier schoonmaken door een flinke scheut azijn in de wc te gooien. Dit middel is goedkoop en in praktisch elke supermarkt terug te vinden. Laat de azijn even intrekken en ga daarna met een borstel door de wc heen. Voor het goedkoop kunnen wassen van je ramen hebben we ook een tip. Zo kun je een gepelde ui in warm water neerleggen, waarna je dit water gebruikt om je ramen mee te reinigen. Zeep je ramen met dit water in met een spons en ga er daarna met een trekker overheen. Om de ramen vervolgens streeploos op te laten drogen kun je de oppervlakten na wrijven met een oude krant. Mocht je meer tips in willen winnen kun je op Internet zoeken naar de oma weet raad website.